Військові не бояться командування і готові голосувати за власними переконаннями.

02 квітня 2019, 19:20
Власник сторінки
0
60

кандидат у президенти Володимир Зеленський виграв на більшій кількості військових спеціальних ділянок у зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі

Перед першим туром виборів тільки і мови було про можливі махінації на виборчих дільницях під час підрахунку голосів, їх перевезення та порушень у процесі створення спеціальних дільниць для військових.

За різними підрахунками, в Україні налічується близько 40тис. військовослужбовців, які мали приймати участь на виборах на спеціальних дільницях. Найбільше їх було у Донецькій та Луганській областях.

Проблема у створенні таких дільниць полягала в наступному: ДВК на тимчасових дільницях формувалися за поданням Міністерства оборони, при цьому кандидати в президенти не подавали туди своїх представників, а  списки виборців на тимчасові дільниці формували  командири  військових частин, куди доступ спостерігачів був ускладнений.

 

Також формування списків  на спеціальних дільницях порушувало законодавство про  порядок створення спеціальних дільниць, адже військовослужбовці під час виборів мали б отримати 4-ох годинну відпуску, для свого волевиявлення без контролю своїх командирів. Це зроблене для того, щоб вони мали час відвідати загальні дільниці, які знаходять неподалік від військових частин. На тимчасових дільницях військовослужбовці ж були під пильним наглядом керівництва та без належного контролю громадськості та спостерігачів.

Така ситуація викликала велике занепокоєння у не провладних кандидатів у Президенти.

Проте, вибори показали, що військові не бояться командування і готові голосувати за власними переконаннями.


Так кандидат у президенти Володимир Зеленський виграв на більшій кількості військових спеціальних ділянок у зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі, ніж діючий Верховний Головнокомандувач Петро Порошенко. Дані з деяких спецділянок наведені нижче, схожа ж ситуація спостерігається і на інших дільницях:

Округ №114

000002 (Геївка)

Зеленський - 153

Порошенко - 62

000003 (Станиця Луганська)

Зеленський - 333

Порошенко - 213

 

Округ №57

000001 (Маріуполь)

Зеленський - 343

Порошенко - 211

000002 (Ломакине)

Зеленський - 220

Порошенко - 189

000003 (Маріуполь)

Зеленський - 619

Порошенко - 417

000004 (Маріуполь)

Зеленський - 366

Порошенко – 273

 

Таку популярність  Зеленського серед військових можна пояснити тим, що у ході підготовки до висунення кандидата у Президенти Володимира Зеленського від партії «Слуга народу», команда «95 Кварталу» проводила постійні зустрічі, концерти та покази фільмів з волонтерською тематикою в зоні АТО та ООС.  Системна робота з військовими дала змогу залучити їх до іншої частини електорату Зеленського, яку складають прихильники розважальних телепередач та люди, хто у меншій мірі цікавиться політикою, що дало в загальному результаті більше 30%підтримки на виборах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.