Економічне диво від Тимошенко

25 березня 2019, 14:21
Власник сторінки
0
76
Економічне диво від Тимошенко

Молодь та впровадження сучасних технологій - майбутнє України. Але вони залишаються здебільшого проігноровані більшістю політиків. Хоча саме на них має будуватися українська політика.

Тимошенко продовжує активні зустрічі з цільовими групами населення в рамках «Нового економічного курсу України» та  «Нової молодіжної політики».

Хто слідкує за діяльністю Юлії Володимирівни  могли помітити, що найбільші акценти лідер «Батьківщини» робить на зустрічах з молодим населенням, особливо з представниками ІТ-галузі та суміжних з нею.

Так у  Києві пройшла відкрита дискусія з представниками ІТ-галузі під назвою «Україна – цифрова країна» під патронатом  Юлії Тимошенко.

На відкритті форуму Тимошенко відмітила, що ключовим пріоритетом "Нового курсу України" є перехід країни від сировинного до інноваційного типу економічного розвитку.

Саме тому орієнтація та постійний діалог Тимошенко з молоддю, з представниками інноваційних галузей економіки – це стратегічна ціль «Нового курсу». Варто сказати, що жоден з претендентів на президентське крісло не приділяє стільки часу та сил питанням молоді та сучасним технологіям, як це робить Юлія Володимирівна. Більшість кандидатів обмежується кількома загальними фразами про те, що молодь- це майбутнє, а технології –добре. Саме Тимошенко проводить зустрічі, конференції та форуми з представниками бізнесу, які орієнтовані на інноваційний розвиток в сфері ІТ.

Так Тимошенко в рамках передвиборчого туру провела «Всеукраїнський молодіжний форум», круглий стіл на тему "Інноваційний розвиток економіки України та Стратегія індустріалізації 4.0" , Форум «Україна- цифрова країна», безліч робочих груп з обговорення різних проблемних напрямків, в тому числі і оптимізації систем оподаткування.

Це й не дивно, що такий акцент робиться на молодь та сучасні технології, адже ІТ-галузь найбільш стрімко розвивається  в Україні.  Так у 2018 році 180 тисячі українських програмістів забезпечили експорт IT-продукції в різні країни світу на 4,5 мільярди доларів і за обсягом експорту індустрія зайняла друге місце в структурі експорту послуг. При цьому, у 2017 році обсяг експорту складав всього 3,6 млрд. дол. або 3,4% ВВП країни, а в 2015 році- 2.5 млрд. дол.

Станом на 2018 рік в Україні працювало майже 180 000 IT-фахівців. За рік до того цей показник становив 127 000 працівників - тобто, за рік індустрія виросла майже на третину.

Враховуючи, що в ІТ-галузі працює переважно молодь, яка є найменш активною частиною голосуючого населення,  сприяння їхньому розвитку є стратегічною перевагою політичного напряму обраного Юлією Тимошенко. Адже така кількість молодого населення може бути гарною підтримкою партії у майбутньому та кандидата на самих Президентських виборах. Проте, «Кожен другий українець віком від 18 до 35 років розглядає можливість еміграції за кордон. Україна шаленими темпами втрачає свій головний ресурс – сильну та активну молодь» - зазначила Тимошенко.

Саме тому «Новим курсом» Юлії Тимошенко передбачено будувати стратегію економічного розвитку виходячи з пріоритетних галузей, які самостійно розвиваються в країні та мають значний економічний потенціал.

Також лідер "Батьківщини" запропонувала створити національну платформу для супроводу інноваційного розвитку і зробити ставку на розвиток освіти і науки в сфері ІТ. Так лідери молодіжних організацій уклали та затвердили покроковий план, що втілюватиме в життя новий президент- це відбулося на під час  Всеукраїнського молодіжного форуму в Києві, ініційованого лідером "Батьківщини".

Крім швидких темпів росту цієї сфери є ще одна стратегічна перевага обраного курсу.

Частка заробітної плати та доданої вартості у структура вартості продукції.

Однією з проблем бідності населення України є низька  частка заробітної плати в структурі вартості продукції. Проте, оплата послуг ІТ-фахівців - це 80-85% витрат сучасних компаній. Заробітна плата в ІТ в 8-8.5 разів вища за середню по Україні. А частка доданої вартості продукції в IT-галузі в рази вища ніж будь-якому іншому секторі економіки.

Жодна реформа не здатна подолати причини низького рівня життя населення, як це може зробити перехід економіки на новий інноваційний шлях розвитку. Тому підтримка ІТ-галузі, спрощення законодавства та допомога в розвитку вітчизняних ІТ проектів матиме мультиплікаційний ефект для всієї економіки країни та життя звичайних громадян.

Враховуючи те, що інтерес державних службовців та політиків до ІТ-сфери обмежений їхніми знаннями у даній галузі, фокусування лідера Батьківщини на сучасних технологіях та молоді є найвагомішим фактором на шляху до розвитку економіки країни та президентських амбіцій.

Така прогресивна політика є конкурентною перевагою Юлії Тимошенко на фоні церковних змін ініційованих Петром Порошенко. Крім цього, молодь, яка не ходить на вибори є потенційним електоратом Юлії Володимирівни, в той час, як Петро Порошенко збирає пенціонерів, які складають його цільову аудиторію та бюджетників, яких в обовязковому порядку звозять на мітинги в підтримку чинного президента.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,IT-технологии,молодь,майбутнє,вибори президента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.