Тут читаємо, тут не читаємо

15 лютого 2019, 18:07
Власник сторінки
0
54

Виборча кампанія в Україні, тим більше у виконанні представників виборчих штабів кандидатів в президента, це значною мірою політична технологія. Більш явна чи менш, успішна в підсумку чи не дуже.

Тобто змагаються не лише кандидати, але й їхні команди. І це нормально. Принаймні, якщо все в межах закону.

         Ненормальним є інше, коли до участі у виборчій кампанії залучаються структури які за статусом і статутом не повинні в ній брати участь. До того ж, на боці когось з кандидатів.

         Особливістю нинішньої виборчої кампанії – і це явно відчувається упродовж останніх кількох тижнів – стало активне залучення до цього процесу правоохоронних органів. Більше того,  окремі виборчі штаби намагаються використовувати правоохоронні органи як такий собі засіб економії на проведенні агітаційним заходів. І, звичайно ж, як засіб тиску.

         Як це працює? Просто. Один приклад. Скажімо, кандидат в президенти Т. звинувачує команду кандидата в президенти П. у підготовці системи підкупу виборців. Поліція реагує на цю заяву, розпочинає кримінальне провадження. І далі кожного дня звітує про виявлені локальні факти підкупу. І вся ця інформація вже лягає важким тягарем на тих, кого звинуватили в організації схем. Змушуючи їх відволікатись і виправдовуватись. 

         При чому, що цікаво – надбанням широкої громадськості стають іноді дивні факти. Так, Директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко на своїй сторінці у Фейсбук повідомив про «просте і до смішного банальне оголошення про підкуп виборців у одному з районів Черкащини». https://www.facebook.com/artem.shevchenko.9 «Запаяний у целофановий пакет порваний шмат паперу на стіні в центрі села. Але пропозиція оригінальна: голосувати на вибір - різні гроші за двох різних кандидатів», - написав у Фейсбук Шевченко. І додав фото оголошення.

https://scontent-mrs1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/52080710_10218954799443425_1044543738673627136_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent-mrs1-1.xx&oh=9580ac5faafecbc9e0c1e08b662f1bd0&oe=5CE73902

Як видно, за першого кандидата виборцям пропонують 1 тисячу грн, а за другого - 1 тисячу 500 грн. Але ось яку «дрібничку» можна помітити на оголошенні - за кого саме пропонують 1000 грн. не зрозуміло - все затерто, а ось за кого обіцяють 1500 грн. зрозуміти можна, оскільки легко прочитується «П…ка». Випадковість? Можливо. Але чомусь вона якось аж занадто легко і логічно вписується в технологічну схему звинувачень у підкупі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: кандидат в президенты,підкуп,#вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.