Чи є Україна економічно вільної країною?

06 лютого 2019, 14:48
Власник сторінки
Адвокат
0
576

Чи можливі зміни?

Наша країна перебуває у виборчих перегонах і в цей час політики не звертають увагу на економічну ситуацію в країні. 

Ефективність діяльності нинішніх політичних сил та виконавчого органу України можна проаналізувавши як змінився рівень економічної свобод в Україні за 2018 рік, та побачити що буде з Україною в 2019 році.

Оцінка економічної свободи в Україні за даними звіту американської  Heritage Foundation  становить 52,3, що робить її 147-ою в списку економічної свободи в 2019 році. Загальна оцінка України в порівнянні з 2018 роком збільшилася  на 0,4 пункту, завдяки поліпшенню фіскального здоров’я, свободи бізнесу та права власності, випереджають зниження рівня свободи праці та свободи торгівлі. 

Україна посідає 44 місце серед 44 країн Європи, і її загальна оцінка є нижчою за регіональні та світові показники.

Прогрес України відстає від багатьох необхідних, та спірних структурних реформ, таких як скорочення субсидій і підвищення тарифів на енергію, фіскальна консолідація та боротьба з корупцією. Олігархічна економіка України зміцнила свої позиції у 2018 році, частково через більший приплив грошових переказів, західні установи виявили, що вони мають менший вплив, щоб прагнути до подальших реформ, щоб зробити країну більш процвітаючою, демократичною та прозорою. На думку експертів, Україні також необхідно розвивати свої ринки капіталу, приватизувати державні підприємства та вдосконалювати як свою правову базу, так і верховенство права.

Необхідно зазначити, що на 146 місце займає Гамбія, а 148-ме місце – Аргентина. 

Більше інформації про Індекс економічних свобод всіх країн світу можна проаналізувати https://www.heritage.org/index/pdf/2019/book/index_2019.pdf 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.