Петро Порошенко виходить на впевнене друге місце

28 грудня 2018, 18:44
Власник сторінки
Communication group
0
92
Петро Порошенко виходить на впевнене друге місце

Останні соціологічні зрізи Демініціатив та центру ім. Разумкова свідчать про істотне зростання підтримки чинного президента.


Перед новорічними святами Порошенко фактично наздоганяє Тимошенко та залишає позаду інших претендентів на другий тур. При цьому вона втрачає динаміку підтримки, а він свою динаміку нарощує. Протягом грудня рейтинг Порошенка зріс більш як на 4%.

Причина зростання підтримки президента полягає в позитивній оцінці його державотворчих та євроінтеграційних зусиль серед широкого загалу виборців. Люди бачать очевидні здобутки, а саме боєздатна армія, ефективна дипломатія, безвіз, Угода про Асоціацію, Томос, енергетична незалежність, подолання економічної кризи.

За даними соціологів Петра Порошенка визнано політиком року. Подією року стало створення автокефальної церкви та здобуття Томосу (хоча де-факто його отримання планується на православне Різдво). Найбільш суттєвим здобутком визнано зміцнення обороноздатності України.

Зростання рейтингу Порошенка за даними соціологів почалось з 24 серпня, коли у Києві пройшов парад, де вперше прозвучало "Слава Україні" як офіційне вітання до військових. Відтоді підтримка тільки зростає і в 2019 рік президент входить на впевненому другому місці.

Подальше збільшення рейтингу очікується після привезення Томосу з берегів Босфору до Києва, а також після офіційної зави Порошенка про початок передвиборчої кампанії за власний кошт. Це вигідно відрізнятиме його від конкурентів і завоює симпатії виборців, які вагаються.

Таким чином до 31 березня Порошенко здатен навіть обігнати свою головну конкурентку й вийти у лідери перегонів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.