Перехожих росіян не обходить автокефалія УПЦ.

12 грудня 2018, 12:59
Власник сторінки
0
55
Перехожих росіян не обходить автокефалія УПЦ.

Соціологічне дослідження «Левада-центру» показало, що трьом з п’яти росіян не має діла до автокефалії УПЦ. Як повідомляється, кожен четвертий росіянин взагалі не знає, що відбувається в релігійній сфері України. А ті, хто знає про такий факт, їх не обходить, що воно таке і, з чим його їдять.

Маємо такі показники: кожен четвертий росіянин (27%) взагалі не знає, що відбувається. Однак, більша частина опитаних (72%) краєм вуха чули про автокефалію для Української православної церкви.

Разом з тим, абсолютну більшість опитаних (59%) аж ніяк не хвилює актуальне для України питання.

Ось і виходить, що до Автокефалії УПЦ має діло лише верхівка Кремля. Виходить, що пара людей (один – у рясі, інший – з краваткою) видають свої «думки» за «думки» свого народу. Саме їх двох хвилює, що пануванню РПЦ на Україні прийшов кінець і вони удвох зараз переможені, їх зневажають, вони опинились «за бортом корабля», причому, надовго, а може, й назавжди.  

Нагадаємо, 11 жовтня 2018 на Синоді Вселенського патріарха було оголошено про рішення дати Україні Томос і визнано, що Росія незаконно анексувала українську церкву в 17 столітті, фактично привласнивши собі всі її заслуги та напрацювання.

Очікується, що офіційно Українська церква отримає Томос в грудні 2018.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.