Відрядження в один кінець: Як Путін "утилізує" непотрібних бойовиків

26 листопада 2018, 09:35
Власник сторінки
Социолог
0
138

Рано чи пізно перед Путіним мало постати питання: куди дівати вирощених на Донбасі головорізів, коли вони раптом стануть непотрібними? Рішення він придумав з притаманним йому цинізмом.

.

Та й під час агітації вербувальники приховують від кандидатів інформацію про численні випадки порушення умов контрактів. Зокрема, приватні військові компанії (ПВК) замовчують випадки, коли сім'ям загиблих не виплачували грошове забезпечення, а їх тіла не повертали на батьківщину.

Але окрім утримання на нинішньому рівні боєздатності так званих "армій Л-ДНР" в Путіна є й інша проблема: він змушений жонглювати своїми викормишами між Донбасом і Сирією, адже впустити понюхавших пороху і упіймавших "зіркову хворобу" головорізів назад на Росію він боїться, бо повернувшись, вони можуть створювати потенційний "головний біль" для режиму.

"Ці люди зовсім не фанати Путіна, велика частина їх вважає російського президента зрадником, тому що Росія кинула ідею "Новоросії" та так і не анексувала Донбас. Зараз вже всі розуміють, що і не збирається. Таким чином, вони відчувають себе зрадженими. Значну частину цих людей змогли об'єднати в приватні військові структури і відправити воювати в Сирію. Путіну вигідно, щоб вони там і залишилися. Я сильно підозрюю, коли американці розстріляли понад 200 росіян в Сирії, що саме наші військові тих і навели, щоб всю цю "дику дивізію" з колишніх нацболів і реконструкторів залишити в тамтешній пилюці", – розповів влітку в інтерв'ю одному з українських видань проживаючий в Україні російський опозиційний політик Ілля Пономарьов.

Простіше кажучи, бойовиків, які були свідками злочинів російських військ на Донбасі в 2014-2015-х роках, Путін відправляє на "утилізацію" в Сирію, а на їх місце намагається залучити нових кадровий військових. Але він не може не розуміти, що таким чином заганяє сам себе в замкнене коло, розривати яке доведеться зі ще більшою кількістю зусиль. Тому все це наштовхує на висновок, що кінця краю цій історії не видно і багато подій ще попереду.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ДНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.