Про свободу та рабство.

20 листопада 2018, 17:44
Власник сторінки
Физик - электронщик - программист
0
68

Раб прагне ліпшого, а вільний об’єктивного.

Багато людей, що чули про рух та партію 5.10, вважають начебто її програма це простий набір гасел. Але це зовсім не так. Для логічно мислячої людини повною звершеною та конкретною програмою може вважатись сама її назва. Все слідує з неї однозначно, конкретно та вичерпно. Є і програма з 10 пунктів. ЇЇ текст може уточнюватись для потреб конкретних її оцінювачів в залежності від рівня їх мислення. Продовжимо єдино можливого шляху України до розвитку.

Більшість людей згідна з тим, що збільшення свободи може вважатись розвитком. Рабський устрій, мабуть, був розвитком суспільства, де однозначно була перевага у фізично сильнішого. І ця перевага давала йому свободу. Але правильно розпоряджатись нею заставляла конкуренція з сусідніми кланами. Дальше за рахунок появи зайвого можливо було створювати свідомість – відбір за рахунок інформації. В результаті – можливість розвитку мови, релігії та науки. Одночасно й ускладнення критеріїв відбору по лінії господар-раб через входження знань до критерію сили – феодалізація (можливість вибору у раба) та демократія (короткочасне рабовласництво згідно з якимись правилами), виникнення грошей, як механізму кількісної оцінки сили, майна та іншого корисного ресурсу. Дальше рабство починає гальмувати розвиток – зникає феодальна роздробленість, виникають нації та держави та ще більший розвиток товарно-грошових відносин. В сучасній Україні складається враження, що боротьба йде між цими трьома поняттями, які мають свою ідеологію (модель поведінки).

Слід помітити, що нація та держава схожі принципом свого формування – вершина розвитку рабства. А товарно-грошові відносини більш адекватно дають інформацію про стан суспільства. 5.10 ґрунтується на тому, що розвиток українського суспільства співпадає з розвитком товарно-грошових відносин(гроші - головне), які дають можливість більшої свободи бо ґрунтуються на свідомій та кількісній оцінці, лише при якій можливий точний опис суспільства та визначення, що суспільству добре(дає розвиток), а що погане(гальмує розвиток).

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.