Корупція в поліції під дахом "Народного фронту"

08 листопада 2018, 17:55
Власник сторінки
Фрилансер
0
118
Корупція в поліції під дахом  Народного фронту
Взято з Site.ua

Кого захищає Тетяна Чорновол

Народний депутат України Тетяна Чорновол заявила про спроби Служби безпеки України фальсифікувати справу проти колишнього командира батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Харків-1" Сергія Янголенка, який місяць тому очолив Дружківське відділення поліції.

19 вересня 2018 року військовою прокуратурою Донецького гарнізону, за інформацією Головного відділу по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, було відкрито кримінальне провадження #420187051100000298 за ч. 3 ст. 368 КК України по факту вимагання від мешканця Донецької області т.в.о. начальника Дружківського відділення поліції Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області Янголенком Сергіем Олександровичем неправомірної вигоди у розмірі 200 000 гривень.

03 жовтня 2018 року під час отримання неправомірної вигоди Янголенко С.О. було затримано «на гарячому» співробітниками підрозділу «К» СБУ та військової прокуратури. При цьому, неправомірна вигода передавалась Янголенку С.О. через посередника, на якого він особисто вказав, що задокументовано в матеріалах негласних слідчих розшукових дій та іншими процесуальних документах. 04 жовтня 2018 року Янголенку С.О. було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.

Слід зазначити, що до моменту затримання Янголенко С.О. приймав активну участь у протиправних схемах, а повідомлення в ЗМІ, що з ним зведено рахунки за його боротьбу з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування не має жодного підrрунтя. Як приклад такої боротьби наводять дані про нібито припинення Янголенком контрабанди циrарок, за що він в подальшому і постраждав. В березні 2018 року на лінії розмежування під час огляду вантажного автомобіля IVECO було затримано цигарки з фaльшивими акцизними марками на суму 3,6 млн. гривень. Інформація про одноособове затримання Янголенком цієї партії не відповідає дійсності, хоча б з тієї причини, що участь в зазначеній операції брали представники різних правоохоронних структур: Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби, СБУ і, в тому числі, представники Нацполіції. По завершенню, учасники  спецоперації спільно підготували та скерували до ДФС України повідомлення щодо протиправної діяльності в сфері податкового законодавства. За наявними даними, Янголенко С.О. навпаки був причетний до зазначеної незаконної діяльності та, в подальшому, намагався вплинути на хід слідства, використовуючи свої зв’язки з народними депутатами та керівництвом МВС. Окрім цього, Янголенко С.О. вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 100 000 гривень від мешканця Донецької області Часовітіна Д.М. за вирішення питання по кримінальному провадженню, в якому сам Часовітін Д.М. був потерпілим, про що останній повідомив на телефон довіри Національної поліції України.

Дуже цікавим є те, що Янголенко С.О. є помічником на rромадських засадах Народного депутата України Чорновол Т.М. та має тісний зв'язок з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, який розглядав його одним з кандидатів на посаду начальннка ГУ НП в Харківський області.

Без сумніву, корумповані поліцейські мають серйозний «дах» в особі нардепа від Народного фронту Тетяни Чорновол. Але оскільки, на превеликий жаль, до українського парламенту потрапляють люди, дах у котрих потік уже давно, то затримувати Тетяну Чорновол за корупцію і зловживання службовим становищем буде не спецпідрозділ «Альфа» СБУ, а санітари в білих халатах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: СБУ,корупція,народный фронт,поліція,Арсен Аваков,Татьяна Чорновол
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.