Рай, Валдай та заява Держдуми

19 жовтня 2018, 14:20
Власник сторінки
украинский журналист
8
2410
Рай, Валдай та заява Держдуми

Вже всі посміялися з "мучеників", які "потрапляють до раю" після ядерного удару?


А тепер поміркуймо серйозно. Безумні заяви лунають з Кремля регулярно, але саме такі «ядерні» сигнали не посилаються просто так.

Пригадуєте дату, коли вперше "в лоб" прозвучало про "ядерний попіл"? 16 березня 2014 року. У переддень анексії Криму і незадовго до початку війни на Донбасі.

Дума 18 жовтня 2018 року ухвалила постанову "Про загострення ситуації в Україні", де знову лякає "адекватною відповіддю" на притискання російськомовних чи когось-то там і "катастрофічними" наслідками. Це, звичайно, не дозвіл на використання військ 1 березня 2014, але за суттю схоже.

Ну, і наостанок, нещодавня заява про наміри "захищати православних за кордоном, так само як захищаємо російськомовних".

Варто проаналізувати ці три події зі всією серйозністю.

Насправді, "ядерні" сигнали посилаються не стільки украінцям чи внутрішній аудиторії, скільки колективному Заходу. Меседж простий: "Якщо що, ви там навіть і не думайте втручатися". "Дивитися можна, торкатися - ні". І лунає таке, як правило, перед початком нової війни чи наступним етапом ескалації вже існуючої.

Не прагну нікого лякати, але хочеться, шоб ми за жартами не втратили пильність. Що там у голові - нікому насправді не відомо, і весь раціональний аналіз, всі "розумні" прогнози можуть дуже швидко виявитися хибними.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Госдума РФ,Путин,заявление,аннексия Крыма,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.