Все буде Вакарчук

17 вересня 2018, 22:54
Власник сторінки
політолог
0
121
Все буде Вакарчук
фото з сайту https://yes-ukraine.org/

Виступ Вакарчука на Ялтинській економічній стратегії став одним з найяскравіших на цьогорічному заході, а викликаний цим виступом резонанс змусив зал та ЗМІ забути про виступи Гриценка та Тимошенко.

З притаманною собі легкою неакуратністю, підкачаними рукавами сорочки та активною жестикуляцією, Вакарчук без прелюдій почав говорити про глобальні державні проблеми, політичні еліти, демократичні цінності та необхідність змін, що свідчить про його бажання позиціонувати себе як харизматичного політика зі стратегічним баченням розвитку держави та серйозними політичними намірами. Тобто тими якостями, яких так потребують сьогодні українці.

Друга важлива деталь виступу Вакарчука – манера подачі інформації. Багато  думок Святослава закінчувалися прикладами з життя або простими порівняннями. Думки про вегетаріанця в м’ясному ресторані чи про вуглець, який може стати діамантом – все це спроби спростити розуміння політики в очах суспільства та пояснити складні явища простими словами. Такі порівняння хоч і не дають повноцінного уявлення про політичні процеси, проте роблять потенційного кандидати ближчим, зрозумілішим та цікавішим.

Третє і найважливіше, що стало зрозумілим зі спічу Святослава – він дійсно хоче повернутися в політику. Однак робить це досить поступово, логічно та продумано. Перш за все – створює навколо себе ажіотаж та інформаційний шум, які дають змогу перевірити реакцію суспільства, опонентів та експертного середовища. А чекати на ймовірні заяви про участь в виборчій кампанії варто ближче до офіційного старту виборчої кампанії. Чому так пізно, запитаєте ви? Все просто. Не маючи жодної політичної реклами та штабу Вакарчук вже зараз показує 3-4 місце в політичному рейтинг  країни. Тому він не потребує попередньої «розкачки» чи «знайомства» з виборцями. Натомість заява про свої владні амбіції з великою долею ймовірності спричинить початок хвилі протидії Святославу з боку його потенційних конкурентів. І заради того, аби позбутися завчасної уваги як від інших кандидатів, так і ЗМІ,  цю заяву краще дещо притримати. Однак сказати її доведеться вже зовсім скоро.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Святослав Вакарчук,Вакарчук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.