Про що свідчить виступ Вакарчука в Могилянці?

10 квітня 2018, 13:15
Власник сторінки
політолог
0
156
Про що свідчить виступ Вакарчука в Могилянці?

Нещодавно український співак Святослав Вакарчук дав велику лекцію для всіх охочих в Могилянці. Його виступ породив безліч дискусій щодо політичних амбіцій співака.

В мережі вже з добрий тиждень точиться дискусія щодо недавньої лекції Вакарчука в Могилянці та її мети. Незважаючи на скептичне ставлення до останнього, мені вона видалася абсолютно адекватною, ба більше, дуже своєчасною та потрібною.

І для цього є декілька причин:

1.  Вакарчук заповнює ціннісний вакуум в українському суспільстві, тим самим долає довготривалу кризу ідентичності українського суспільства.

Якщо поглянути на соціологічні опитування, досі для нас найважливішими виявляються цінності виживання, самоствердження та підвищення власного матеріального й соціального статусу. Святослав же пропонує нові ідеї. Всім знайомі, проте ще та не сприйняті суспільством. І вони мають шанс на життя, потрібне лише старання.

2.     Він розвиває інтерес молоді до політики, тоді коли для більшості українських політиків це абсолютно нецікава робота.

За дослідженнями GFK Ukraine, 87% української молоді не цікавиться політикою взагалі. 74% не довіряє політикам і лише 4% молоді готова йти працювати в політичні структури. Однак, Вакарчук своєю активністю змушує людей (в першу чергу молодь) задуматися над реальними шансами зміни політичної ситуації своїми силами. Цьому сприяє і харизма Святослава, і його вміння захоплювати слухачів.

3.     Через 10-15 років основна аудиторія Вакарчука, що слухала його в Могилянці і в принципі по всій країні стане основною електоральною групою в Україні, а частина прийде до влади.

Тому робота із так званим поколінням Z, як на мене, є дуже перспективним і здатним приносити політичні бонуси в майбутньому.

Що стосується ймовірної участі Вакарчука у найближчих президентських виборах, то відповідь на це питання не знайшов ще і сам Святослав. З одного боку, він усвідомлює свій вплив на громадську думку, має достатньо розуму й харизми для того, аби скласти конкуренцію іншим кандидатам. З іншого ж, роль народного месії, духовного лідера й поп-ікони скоріш за все обрушиться вже в перші місяці його діяльності на посту глави держави. Зважаючи на це, з‘являється питання: чи варто втрачати свій роками набутий іміджевий капітал заради примарної можливості прийти до влади?

Значно ймовірнішою виглядає участь лідера «ОЕ» у виборах 2023 року. Адже за цей час він має змогу значно покращити власні позиції в зв‘язці Вакарчук-політик, знайти підтримку молодого прошарку населення та провести солідну передвиборчу кампанію.

Позаяк, всі крапки над і будуть розставлені ближче до дня Незалежності України, де за чутками, Вакарчук має заявити про початок передвиборчої кампанії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы Президента Украины 2019 новости,Святослав Вакарчук,вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.