Смерть Захарченка — наслідок боротьби між путінською адміністрацією і ФСБ

10 вересня 2018, 10:36
Власник сторінки
Социолог
0
49

Директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик вважає, що, найімовірніше, вбивство Олександра Захарченка — справа рук Росії.

"Ймовірно, смерть Захарченка —  наслідок боротьби між путінською адміністрацією і ФСБ, тобто Сурковим та силовиками, —  каже він у коментарі газеті "Експрес". —  ФСБ перемогла, ліквідувавши Захарченка, якого вважають людиною Суркова. З іншого боку, Захарченка могли знищити через те, що зростало незадоволення його діяльністю загалом. Завдання, яке ставили перед ватажком “ДНР” куратори Кремля, він виконав. Тепер мала б з'явитися більш “договороздатна” фігура, яка не викликає жорсткої алергії у Києва, не асоціюється з великою кров'ю у конфлікті з Україною".   
"Так, виглядає на те, що ватажка ліквідували російські спецслужби, —  додає політолог Олег Саакян. —   Ще з часів усунення Плотницького, який керував ОРЛО, гостро постало питання відсторонення Захарченка. Тому що він перебрав на себе контроль над воєнізованими угрупованнями та фінансовими потоками на Донбасі. Як наслідок, став менш залежним від кремлівських кураторів і став грати свою гру.   З даних, які надходили з окупованих територій, відомо, що лідер “ДНР”, якого намагалися приструнити, хотів виторгувати для себе якомога кращі умови. Очевидно, спецслужби вирішили прибрати Захарченка саме таким зухвалим способом, щоб показати іншим місцевим князькам, які прийдуть йому на зміну, що торгуватися і проявляти свою суб'єктність на окупованих територіях не варто".   Нагадаємо, у Москві вважають, що за вбивством Захарченка стоїть “київський режим”. “Це — провокація, яка веде до підвищення напруженості”, — так на загибель очільника бойовиків ОРДО відреагували в адміністрації Путіна. І запевняють, що начебто затримали учасників української диверсійної групи. У Службі безпеки України цю інформацію спростовують.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ДНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.