Крилата голова (черкасько-індіанський епос)

16 серпня 2018, 22:22
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
1
90

"Чи як катаракта те дерево називається якось похоже, тьху, як катапульта... - каже мені помічниця по дорозі, - оце хоче ОВ таке дерево, треба Полудня спитати".


Іван Полудень теж не одразу згадав, як воно називається, але доручення Вождя в нашій партії не обговорюються і не виконуватися не можуть. Тому Іван Іванович перепитав у Євгена Петрова і таки знайшли вони те дерево. Називається воно справді по-чудернацькому - катальпа.

ОВ власноруч посадив те чудо-дерево його і радується (майбутній генпрокурор Мосійчук при цьому сказав: "Треба так сажать, шоб потом не вилізло", символічно)))

Отже, CATALPA - рід квітучих дерев родини Бігнонієвих. Його представники поширені у теплих та субтропічних регіонах Північної Америки, Карибів, Східної Азії. В Україні - теж росте. Катальпа віком близько 100 років, розташована на вулиці Вадима Гетьмана, 2 у Києві. Вона має обсяг 2,7 м і висоту 10 м.

А до чого тут крилата голова?

Назва походить з назви дерева мовою індіанців маскокі "kutuhlpa", що означає "крилата голова".

Бобовий стручок з насінням став основою альтернативної народної назви "Індіанське бобове дерево" або "Сигарне дерево" для Catalpa bignonioides та Catalpa speciosa, відповідно. Отак.


Андрій Лозовий,

Народний депутат України,

Заступник лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка


Источник: https://censor.net.ua/b3081703

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: дерево,РПЛ,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Андрій Лозовий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.