Вибори керівників медичних закладів.

08 серпня 2018, 06:23
Власник сторінки
0
37

Чергова імітація участі громадськості.

З січня 2018 року змінились правила призначення керівників медичних закладів. Тепер нарешті їх обирають за особливі заслуги у медичній діяльності.

  27 грудня 2017 року пан Гройсман затвердив порядок обрання керівників медичних закладів первинної медичної допомоги, тобто лікарів стаціонарних та спеціалізованих лікарень нам ще «доведеться» обирати в майбутньому.

  Особисто я коли почув таку гарну новину зрадів та навіть виявив бажання брати участь як представник громадськості в роботі конкурсної комісії. Але не все так гарно насправді виглядає, як здається.

   Звичайно прописано дуже гарно, по-перше кандидат на посаду має подати план розвитку лікарні та привести приклади як він буде розвивати установу в найближчі роки, по-друге його перевірятимуть на відповідність з усіх критеріїв  до цієї посади, ну і по трете на доброчесність.

    Справді виглядає дуже гарно? Але як завжди не все так просто. Як написано в постанові Кабінету міністрів № 1014 до складу комісій що мають оцінювати поважних кандидатів, або як я розумію кандидата, мають входити представники органу управління; представники трудового колективу відповідного закладу, обрані на загальних зборах трудового колективу; представники громадської ради органу управління або особи (за згодою), делеговані громадськими об’єднаннями з питань захисту інтересів громадян у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції і антикорупційної діяльності (за умови реєстрації таких громадських об’єднань не менш як за два роки до дати рішення про проведення конкурсу) та погоджені громадською радою при органі управління - по одній особі від кожного громадського об’єднання.

 Насправді написано також дуже гарно як би не одне але. Але – це погодження з громадською радою де знаходяться все ті ж представники так званого трудового колективу та зацікавлені особи з міської ради. Тобто сам законотворець ще тільки прописав процедуру порушив всі права щодо залучення громадян  та обмежив наші права тим що рекомендує так би мовити спостерігати та контролювати з боку не втручаючись, а аналізуючи рішення чи постанови. Що це нам дасть? Ні чого. Профанація та заздалегідь запланована корупційна схема. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.