ХТО НА ВІННИЧЧИНІ «РУССКИЙ МИР» ПРОПАГУЄ?

11 липня 2018, 14:24
Власник сторінки
0
54

У лютому до редакції однієї з місцевих газет прийшов чоловік, який прикидаючись «другом» священика, вів приховану зйомку. Провокував колектив газети на антидержавні висловлювання… А потім передав запи

Тоді все почалось із публікації про священика, який активно веде свою сторінку в Інтернеті, де виставляє не тільки колорадську стрічку, заборонену законом, але й явно сепаратистські настрої. Як відомо, його дії засудила сама ж Тульчинська єпархія УПЦ та його колеги по церкві і запропонували йому все ж стати священиком, а не політиком і проповідником «Русского мира», що і було опубліковано в газеті. Далі розпочався справжній детектив.  У п’ятницю до редакції завітав невідомий чоловік, який назвався близьким другом священика. Назвав себе Рустамом.

Тоді у газеті «33-й канал» цьому візиту було присвячено цілий матеріал, у якому журналісти цитували Рустама:

– Что есть государство Украина, где вы его видите?!

Ми відповіли, що не лише є, але ми є громадянами цієї держави, пишаємося нею, розмовляємо державною мовою.

Йому ж поставили контрзапитання:

– А ви громадянин України?

Той відповів, що так. Тоді ми запитали, як він може з такими переконаннями носити паспорт громадянина України, а жити в країні, яку такою не вважає?

Він чи то провокував, чи мав такі переконання по всіх фронтах – наприклад, воїнів АТО називав шваллю і п’янню.

На відповідь, чому він тоді в зону бойових дій не пішов, відповів, що у нього троє дітей. Школи українські – на його переконання – суцільне «уродство», з якого якнайшвидше треба забирати дітей.

Тільки уявіть, він провокував працівників редакції до години, як потім виявилось, ведучи прихований запис, щоб хоч десь і якось прокололись…

А потім у бесіді ще й виявилось, що він мусульманин. Яке відношення він має до православного священика-монаха та ще й дружить з ним – нехай вирішує духовенство.

Зважте, метою його приходу, як пояснив, було бажання зустрітись із автором. Вікторія Микитюк була у відрядженні, тому йому порадили залишити номер, і вона, приїхавши, одразу набрала телефон цього «друга священика». Редакція запропонувала як священику, так і цьому Рустаму, товаришу священика, висловити свою точку зору, і ми б її опублікували.

Але, зробивши приховані записи, він вже не поривався захищати свого друга. Як виявилось, оперативно робив інше – налагодженим каналом передав на «сепар-тв» упереджений матеріал.

Підло, ницо, нишком, підтасовуючи факти і аргументи – ось так діє проти України, її патріотичних журналістів ворожа пропаганда, бо ЗМІ її назвати не повертається язик.

Втім цікаве інше. Хто ж цей таємничий Рустам, який так зухвало прийшов у редакцію і розповідав про неіснуючу Україну?

Приклавши трішечки зусиль вдалось з’ясувати, що цей Рустам (прізвище Рашідов) проживає неподалік Вінниці у селі Стадниця, ніде не працює, перебуває у громадянському шлюбі та має троє дітей. Оформлений фізичною особою-підприємцем з КВЕДами по будівництву доріг та автомагістралей. Втім, чомусь ніхто досі не бачив, що той щось будував…

Цікавий персонаж, чи не так? Думаю, відповідним органам час ним зайнятися і перевірити, чи бува не засланий він «козачок» із країни-агресора?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: сепаратизм,Вінниця,зрада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.