Національний корпус та вибори до Тростянецької ОТГ. Що залишилось за кулісами?

08 травня 2018, 11:30
Власник сторінки
0
219
Національний корпус та вибори до Тростянецької ОТГ. Що залишилось за кулісами?

Вашій увазі пропонується серія аналітичних досліджень щодо проведення передвиборчої кампанії та результатів виборів до Тростянецької ОТГ (в розрізі політичних партій)

Хотілось би розпочати з цьогорічних аутсайдерів виборчих перегонів, а саме представників політичної партії націоналістичного спрямування «Національний корпус» (Андрій Білецький - голова партії).

У Вінницькій області організацію очолює Олександр Яремчук, який, з його слів, приймав участь у бойових діях у складі добровольчого батальйону «Азов». У своїй діяльності партія орієнтована на політично активну молодь, пропагує ідеологію соціал – націоналізму (вікіпедія).

Хоч і офіційно осередок «Національного корпусу» у Вінницькій області зареєстровано порівняно нещодавно, він вже став відомим на політичній арені внутрішніми конфліктами, що призвело до його закриття навесні 2017 року (у вузьких колах говорили, що підставою стала інформація про розкрадання Яремчуком партійних коштів).

На Вінниччині осередок «Національного корпусу» нараховує до 10 осіб, а тому приймати участь у виборах було проблематично. З власних джерел стало відомо, що для вирішення цієї проблеми Яремчук звернувся до місцевої громадської організації «Авто Євро Сила», голова якої «надав» у розпорядження прихильників об’єднання (9 кандидатів в депутати та один на посаду голови ОТГ) у смт. Тростянець для їх участі у виборах. Крім того, головою зареєстрованого районного осередку партії став член «Авто Євро Сили» Фетку Сергій.

Тепер щодо фінансування. Хоч Вінницька обласна парторганізація є малочисельною, на проведення виборів до Тростянецької ОТГ виділялись чималі кошти. З інсайдерських джерел відомо, що керівництвом партії виділялось близько 80 тис. грн. на проведення передвиборчої кампанії, що, на нашу суб’єктивну думку, дає можливість конструктивно провести агітацію. Однак, в період підготовки до виборів Яремчуком лише тричі виставлялись агітаційні намети та одного разу показано фільм з «YouTube» про батальйон «Азов». На виділені кошти не досить потужна кампанія.

Підсумовуючи сказане, вимальовується наступна ситуація. Політична партія націоналістичного спрямування «Національний корпус» не маючи ідейних членів структури, за значної фінансової підтримки та провальної виборчої кампанії приймає участь у виборах до Тростянецької ОТГ.

         Зважаючи на це, маємо і відповідний результат. За підрахунками виборчої комісії ЖОДНОГО з кандидатів від партії не обрано в депутати Тростянецької ОТГ. Кандидат на посаду голови ОТГ від «Національного корпусу» набрав 7% порівняно з 91% кандидата, що переміг.

         В подальшому планується аналіз виборчої кампанії та її результатів партій «ВО «Батьківщина», «БПП «Солідарність», «Об'єднання «Самопоміч» та «Радикальна партія О.Ляшка».

  P.S. Очевидці кажуть, що у м.Вінниця Олександр Яремчук купив собі автомобіль. Можливо це і є частина «передвиборчої кампанії» «Національного корпусу»?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори,Вінницька область,Тростянець,Национальный корпус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.