Не дозволимо порушувати права учасників АТО та їх дітей!

20 квітня 2018, 15:45
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
1
128

По всій країні хвиля ганебних випадків порушення права учасників АТО чи їх родичів на безоплатний проїзд у громадському транспорті.



Минулого тижня на моїй рідній Рівненщині водій маршрутки «Рівне-Здолбунів» нагрубіянив учаснику війни на Сході України Андрію Токарчуку. Боєць зайшов до маршрутки і показав посвідчення УБД. 

Натомість водій запитав у пана Андрія: «Звідки їх таких стільки взялося?» Врешті чоловіку таки дозволили проїхати безкоштовно, але навіщо було принижувати?

У Волинській області водій автобуса в грубій формі висадив 15-річного Дмитра Гулюка, сина загиблого учасника АТО Сергія Гулюка. Водій змусив дитину вийти з маршрутки, тягнучи хлопця за руку. Вирвав у нього з рук рюкзака і кинув на протилежне сидіння. Діма змушений був вийти. Водій свій вчинок мотивував так: «У мене таких як ти багато і я не змушений вас всіх возити». 

Позавчора у Кропивницькому на маршруті №134 водій викинув у вікно посвідчення мами  загиблого бійця АТО Ігіта Гаспаряна – Сузанни у вікно і сміявся їй в обличчя. Місцеві учасники АТО знайшли цього водія і відвезли на могилу загиблого військового. 

На Дніпропетровщині, у Кривому Розі водій назвав посвідчення учасника АТО, захисника Донецького аеропорту Владимира Яновича, «фігнею».  

На Харківщині у Чугуєві водій маршрутки Юрій відмовився везти бійця і заявив, що «буде тут добивати, якщо їх на Донбасі не добили». Честь і хвала керівництву - вони одразу звільнили свого працівника.
У Чернівцях водій маршрутки заявив бійцю АТО Миколі Віконському, що його не повезе, і силою вивів з маршрутки. Разом з побратимами хлопець звернувся до мерії, але там сказали, що «впливу не мають». 

Хмельницька міська рада таки знайшла спосіб покарати маршрутника, який відмовився везти вдову загиблого героя Олександра Бойка - Світлану. Водія відправили у зону АТО коштом перевізника із гуманітарною допомогою для наших бійців. 

На Київщині 9-ти річного сина загиблого воїна Анатолія Коваля – Юрія водій маршрутки висадив на вулицю у мороз. Переляканий хлопець годину чекав наступну машину, щоб дістатись додому зі школи. 

Таких історій - сотні по країні. Це не просто пряме порушення законів «Про транспорт» і «Про статус ветеранів війни», а й справжня загроза обороноздатності країни. Як почуватимуться хлопці на фронті, знаючи, що навіть елементарні пільги для них не виконуються?  Це потрібно припинити! 

Наша команда ініціює у обласних радах ухвалення рішень про підписання меморандумів із перевізниками щодо шанобливого ставлення до учасників АТО. Власники автопарків зобов’язуються звільнити водія, який відмовився везти АТОвця чи його родича і виплатити компенсацію. 

Переконаний, наша  #залізна_команда зможе реалізувати це на місцях швидко і якісно.




Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
Заступник лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,Волинь,Рівне,фракція РПЛ,АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.