Хто і навіщо протестував у Жмеринці та Вінниці?

20 квітня 2018, 14:50
Власник сторінки
0
2825
Хто і навіщо протестував у Жмеринці та Вінниці?
Віктор Жеребенюк

Вже вдруге жмеринчани вийшли на акцію протесту. Хто їх організовує та чому замовчують деякі цікаві факти?

Нещодавно на Вінниччині відбувся ще один резонансний обшук. Цього разу СБУ завітала до Жмеринського вагоноремонтного заводу «Експрес».

Підставою для проведення обшуку стала ухвала Печерського районного суду м. Київ. Про підозру повідомили 14 посадовим особам. Згодом у прес-службі ГПУ пояснили, що мова йшла про привласнення засобів, призначених для ремонту дизель-поїздів.

Але працівники підприємства нібито не погоджуються з цим і минулих вихідних провели акцію протесту, на якій вимагали від вищого керівництва держави втрутитися у ситуацію та не дати «рейдерам» захопити підприємство.

А вже у понеділок директор ЖВРМ «Експрес» Василь Свистун та юрист Роман Корченюк дали прес-конференцію у Вінницькому прес-клубі, куди чомусь  не запросили представників правоохоронних органів. Інша точка зору певно нікому не цікава.

На зустрічі говорили про відсутність законності у діях силовиків, про їх сприяння рейдерському захопленню.

Сьогодні, 20 квітня, колектив Жмеринського вагоноремонтного заводу влаштував потрійний пікет у Вінниці: спочатку жмеринчани мітингували під обласним Управлінням СБУ, потім перемістилися під прокуратуру області, а завершили акцію протесту під Вінницькою ОДА.

         Пан Свистун втім чомусь забув розповісти про події 2015 року, коли ТОВ «Експрес» дивним чином отримало нового власника.

Тоді корпоративними правами підприємства володіли 10 осіб, в яких частки вкладів коливались від 1% до 42%. А у нинішнього власника Віктора Жеребнюка  частки у ЖВРЗ «Експрес» не було, тому що де юре його часками володіла дружина Жеребнюк І.В. (17,36 %). Найбільшу частку у володінні ЖВРЗ «Експрес» на той момент мав колишній директор підприємства – Володимир Чорний  (42%).

Щоб отримати контроль над підприємством пан Жеребнюк у 2014-2015 роках вдається до тиску на кожного співвласника з вимогою продати на його користь свою частку. Втім вагомих результатів не досягнув.

А вже у червні 2015 Жеребнюк ініціює проведення загальних зборів учасників на яких приймається рішення щодо збільшення статутного фонду підприємства на 1,1 млн. грн., що потягло за собою перерозподіл часток учасників ТОВ. При цьому все відбувалося всупереч вимогам інших учасників підприємства. Так, Віктор Чорний  (42%) від внесення інвестицій у підприємство відмовився.

Зазначені обставини змусили Віктора Жеребнюка підробити рішення позачергових загальних зборів (протокол №3 від 09.06.2015) та шляхом продажу металобрухту підприємства збільшити протягом 2015 року статутний капітал на 1,1 млн. грн. (Кожен мешканець міста тоді міг спостерігати порізку ТЕЦ та іншого обладнання підприємства).

Перерозподіл збільш частку сімейства Жеребнюків  до 70,8331%. При цьому колишні співвласники (Веренько О.К., Гедз В.Г., Донченко А.Д., Качуровська Е.В., Лагран Ю.Л., Лобатюк А.С.) грошей за продані корпоративні права так і не отримали.

З огляду на що, звернулися з позовом до Господарського суду Вінницької області про визнання недійсним згаданого рішення позачергових зборів, який було задоволено у повному обсязі (частку дружини Жеребнюка залишено на рівні 17,36 %).

Пізніше представники ТОВ «Експрес» подали апеляційні та касаційні скарги, втім наша феміда залишила їх без задоволення, а рішення суду першої інстанції -  без змін.

Втім Віктор Жеребнюк не хоче виконувати судові рішення та продовжує фактичне управління підприємством, жаліючись на «рейдерів» та організовуючи постановочні акції протесту на власну підтримку.

Хто тут рейдер,а хто ні, вирішуйте самі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: СБУ,ГПУ,Жмеринка,Вінниця,вінниччина,Віктор Жеребнюк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.