Сучасні кримські реалії. Що змінилося за 4 роки окупації?

28 березня 2018, 14:33
Власник сторінки
0
774
Сучасні кримські реалії. Що змінилося за 4 роки окупації?

Початок 2014 року, після закінчення Революції гідності і ганебної втечі тодішнього Президента Віктора Януковича, ознаменувався для Криму чорними подіями.

А саме незаконним захопленням Росією території українського півострова. Росія провела псевдо референдум і створила Республіку Крим. Регіон увійшов до складу Південного федерального округу. Варто зазначити, що такими ж методами у березні 2018 року Росія провела в анексованому Криму так звані «вибори президента Росії», де за даними російської Центральної виборчої комісії, на так званих «виборах» в окупованому Криму президент Росії Володимир Путін отримав 91,7%.

За 4 роки анексії Крим пережив жахливі зміни. У кращих сталінських традиціях, в Криму всіляко переслідують інакомислячих. В першу чергу страждають завзяті українські патріоти і кримські татари.

Росія продовжує тиснути на корінне населення. З 2014 року ми постійно дізнаємося про переслідування, залякування, зникнення незручних окупаційної влади людей. В ув'язненні перебувають не менше 60 кримських татар, які є політичними в'язнями.

Ще однією «інновацією» Росії в Криму стало введення законів, які дозволяють здійснювати примусове виселення і конфіскацію приватної власності на півострові. Навіть поодинокі пікети тепер вважаються неузгодженими масовими акціями. Станом на початок 2018 року в судах Криму розглядали понад 70 таких справ. Тривають обшуки і арешти, а сусідів, які виходять підтримати наступну жертву влади, штрафують за участь в неузгоджених мітингах!

Влада окупантів поводиться як класичний загарбник. Вони не намагаються поліпшити стан економіки. Російська влада продовжує «освоювати» ресурси півострова.

Більшість міжнародних компаній перестали працювати в Криму, щоб не потрапити під санкції. Частина перепродали росіянам свої підприємства. Громадяни України, які покинули півострів, були змушені залишити свій бізнес.

Загальні збитки України від анексії Криму, тільки за офіційними підрахунками, сягають трильйона гривень. Якщо ж врахувати втрати майна громадян і понад 4 тисячі компаній, сума буде значно більше.

Нещодавно Володимир Путін запропонував повернути Україні техніку і озброєння ЗСУ, зокрема захоплені українські кораблі. Однак за цією заявою криється навіть не подачка, а спроба позбутися від техніки, виведеної з ладу і, звичайно, спроба підняти себе в очах міжнародної спільноти.

Також у Криму працює пропагандистська російська машина. Містифікація історії, перекручені факти, відверта брехня – ніщо не зупиняє окупанта. Мета одна: переконати чим побільше кримчан, що вони дійсно хочуть бути в складі Росії.

Заборонені всі українські і кримськотатарські організації, закриті школи з викладанням на мовах нацменшин. Поза законом Меджліс.

Отже, такі реалії сучасного Криму. Залишається сподіватися, що дипломатичні зусилля України рано чи пізно будуть мати успіх. А поки повинні не забувати, що Крим є частиною України, а її жителі – наші брати, яких ми чекаємо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.