Так звані «вибори в Криму». Чи все так однозначно?

28 березня 2018, 14:30
Власник сторінки
0
559
Так звані «вибори в Криму». Чи все так однозначно?

Після анексії Кримського півострова державою-агресором, Росія всіляко намагається довести світовій спільноті, що Крим – це історична та невід’ємна частина РФ. Чи все так однозначно?

За даними російської Центральної виборчої комісії, на так званих «виборах» в окупованому Криму президент Росії Володимир Путін отримав 91,7% голосів. У Севастополі цей показник ще вище – 92%.

Світова спільнота у відношенні до цієї ситуації є неоднозначною. Одні країни визнали ці вибори в Криму і Путіна, як легітимного президента, а інші засудили. Росію підтримали та привітали новообраного президента лідери таких країн, як Китай, Сербія, Венесуела, Куба, Болівія. Вітання В.Путін також отримав від глав Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Молдови, Таджикистану, що взагалі не є ні для кого сюрпризом. Варто зазначити, що «голосування» проходило без спостерігачів ОБСЄ і ООН та інших міжнародних організацій, що взагалі ставить під сумнів демократичність даних виборів.

Щодо дій нашої держави, то 1 березня Верховна Рада України звернулася до Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу, НАТО, а також інших міжнародних організацій, парламентських асамблей, іноземних парламентів та урядів із закликом не визнавати легітимність виборів президента РФ у разі проведення «голосування» в анексованому Криму.

В результаті Європейський Союз, підтримуючи Україну, заявив, що не визнає результатів голосування в окупованому Криму.

Аналізуючи вибори, що вже пройшли в Криму, варто запитати себе: невже кримські татари голосували за Путіна? Авжеж ні…

Згідно даних, оприлюднених уповноваженим президента у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, у незаконних виборах в Криму взяли участь тільки 10% кримських татар, а до бойкоту голосування також «приєднався і великий відсоток росіян».

Він підкреслив, що країні-окупанту було дуже важливо, щоб кримські татари теж стали співучасниками псевдовиборів у Криму.

Також варто зазначити, що найбільш масово застосовувався метод залякування «бюджетників» звільненням з роботи, якщо не прийдуть на виборчі дільниці і не розпишуться за отримання бюлетеня для голосування. В мережі Інтернет чи мало подібних повідомлень, розміщених кримськими татарами. До речі, жити в Криму і робити подібні записи в своїх аккаунтах в сомережі є актом великої мужності, оскільки всі ці записи скрупульозно відслідковуються відповідними підрозділами ФСБ.

Отже, ми вкотре переконуємося «в прозорості та демократичності» російських виборів не тільки в анексованому Криму. На мою думку, ця країна по своїй суті є бутафорною і її публічні міжнародні висловлювання є просто надуманими.

Віримо в те, що здоровий глузд коли-небудь переможе і жителі Кримського півострова знов повернуться до демократичних традицій, які зможе їм забезпечити лише Україна. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.