«Свобода» від зобов’язань, або Як луцькі свободівці своїх зливають

28 лютого 2018, 09:47
Власник сторінки
0
2242
«Свобода» від зобов’язань, або Як луцькі свободівці своїх зливають

Типова ситуація: отримують всі - відповідає один

Мабуть чи не кожна людина знає, що коли чиниться якась справа, для її успішної реалізації необхідна команда, де є сильні та авторитетні лідери. У команді порядних людей разом не тільки радіють успіхам, але і зобов’язання та відповідальність ділять порівну. Але, часто стається так, що на лаврах спочивають одні, а відповідальність несуть інші. Саме так і сталося у волинській «Свободі».

У листопаді минулого року Луцьк сколихнула резонансна – екс-керівника луцької свободи, колишнього депутата Святослава Боруцького впіймали на хабарі.

Керівник фракції «Свобода» у Луцькраді Микола Федік ситуацію, мовляв, «на сьогодні партійна організація не несе відповідальності за персональні дії Святослава Боруцького». 

«Я навіть не знаю, чи він сам себе нині пов’язує з партією «Свобода». Чим сьогодні займається Святослав Боруцький, мені абсолютно невідомо», - наголосив Федік, тим самим показавши, що не контролює ситуацію та не володіє елементарною інформацією в луцькому осередку «Свободи», який він очолює з 2014 року.

А тим часом інформації про те, що Боруцький полишив «Свободу» знайти в мережі не вдалося. На офіційному партії svoboda.org.ua на відповідний запит такі дані відсутні. Натомість, є величезна кількість публікацій, що свідчать про досить активну діяльність екс-депутата починаючи з 2007 року. Така людина вочевидь дуже вигідна була партійним босам Вітіву і Федіку – простий вчитель історії, борець з владою, активний майданівець – саме той необхідний гвинтик в системі, що здатен рухати її вперед.

Так, Анатолій Вітів, ставши нардепом, зробив умілого Боруцького своєю його та агітував за нього

Не відставав у «хвалебних одах» і Микола Федік, відкрито підтримуючи Боруцького на особистій сторінці у

Очевидно, що вищезгадані свободівці разом реалізовували ще багато проектів  та схем. Підтвердженням цьому є один з прикладів – створення Благодійного фонду «Спорудження пам’ятника Степану Бандері у місті Луцьку». Так, у реєстрі Мінюсту серед засновників зазначені все ті ж Вітів, Федік та Боруцький

У листопаді минулого року Боруцького затримали під час отримання хабара за «допомогу» у розміщенні МАФів. Дозвіл на розміщення надає міська рада. На той момент Боруцький вже не був депутатом ні міської, ні обласної рад. То яким чином він міг «посприяти» отриманню дозволу? Чи не через своїх однопартійців-депутатів Луцькради? Тож закономірно, що і хабар, за який затримали Боруцького, ділився між слугами народу від «Свободи».

Однак, таке поняття як колективна відповідальність, очевидно, невідоме свободівцям. І, звісно ж, керівнику фракції «Свобода» у Луцькраді Миколі Федіку просто необхідно було «злити» однопартійця Боруцького, щоб відвести підозру від самого себе. Чи порядно це з його боку? Питання риторичне…


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ВО Свобода,Луцк,Волынь Луцк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.