Луцька свободівка за безцінь отримала комунальне приміщення в центрі міста

08 лютого 2018, 17:03
Власник сторінки
0
4518
Луцька свободівка за безцінь отримала комунальне приміщення в центрі міста
Свобода Луьцк / Луцк

Вказане майно територіальної громади знаходилось на центральній пішохідній вулиці міста - проспекті Лесі Українки.

    20 квітня 2016 року виконкомом Луцької міської ради було прийнято рішення №245-8 від 20.04.2016р., яким передано в оренду Волинській обласній громадській організації
 «Відродження національних традицій» комунальне приміщення в самому центрі міста Луцька. Вказане майно територіальної громади знаходилось на центральній пішохідній вулиці міста - проспекті Лесі Українки, 25 і має площу 37 квадратних метрів. Орендна плата за користування вказаним приміщенням складала 197 гривень на місяць. На підставі цього рішення було укладено договір оренди нежитлових приміщень №184 від 20.04.2016р.
  Середня ринкова орендна плата в центрі міста складає від 150 до 600 грн. за квадратний метр. Однак, вказана організація отримала в оренду приміщення за надзвичайно заниженими ставками орендної плати, а саме по 5,3 грн. за 1 кв.м.
  По наявній у нас інсайдерській інформації, керівник Тарасова Оксана є активним прихильником ВО Свобода і має «теплі» стосунки з її обласним одіозним керівником Анатолієм Вітівим. Цим, напевно, і пояснюються надзвичайно пільгові умови передачі попереднім керівництвом міста вказаного комунального приміщення у користування.

  Вказане приміщення є суміжним з іншим комунальним майном, яке не має окремого входу на центральну вулицю, а відтак останнє не можна належним чином використовувати за цільовим призначенням. Безумовно, якби депутати і чиновники ставили за мету не годити певним особам з особистого оточення лідера Волинської Свободи, а діяли на користь громади, то резонним було б об’єднати цих два комунальних приміщення, яке б мало вихід на проспект Лесі Українки і виставити його на аукціон.  Якби таке приміщення було продано з аукціону, то міський бюджет Луцька отримав не менше 2 мільйонів гривень, а не 197 гривень на місяць.
  Саме тому, депутатами Луцької міської ради було внесено проект рішення «Про скасування рішення виконкому №245-8 від 20.04.2016р.» та запропоновано виставити його на аукціон.

  На сесії міської ради категорично проти цього виступила фракція ВО Свобода, що підтверджується виступом керівника фракції Миколи Федіка та результатами голосування.
Однак, не дивлячись на спротив депутатів від партії ВО Свобода і їх «благородну» мотивацію,  рішення Луцькрадою було прийнято. Однак, воно відразу було ветоване міським головою, оскільки на той час фракція ВО Свободи входила у небагаточисельну промерську коаліцію.

Подолати вето вже на наступній травневій сесії депутати не змогли, тому завдяки лобізму Луцької ВО Свободи, вказане комунальне приміщення все таки було передано в оренду за копійки ВО ГО «Відродження національних традицій».

Станом на 1 лютого 2018 року сплату орендної плати за вказане комунальне приміщення прострочено на понад один рік і заборгованість за користування складає  більше 2800 грн. 

Чому до сьогоднішнього дня відділом комунального майна Луцької міської ради не вжито жодних дій щодо стягнення орендної плати та розірвання вказаного договору оренди?  І коли, врешті-решт, влада почне дбати в першу чергу про інтереси громади, а не певних партійних князьків та осіб наближених до них? Питання залишаються риторичними…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ВО Свобода,Луцк,Волынь (Луцк)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.