Немає нічого неможливого, якщо є бажання, мета та наполегливість

20 грудня 2017, 13:43
Власник сторінки
1
30

Наша країна активно реформується. Лише зараз ми по справжньому починаємо будувати незалежну державу.

Це складно, адже втрачено чимало часу. Але з іншого боку, саме ми, молодь, можемо розбудовувати нашу державу на власний розсуд. І від нас багато чого залежить. Власне, від нас сьогодні залежить, в якому  суспільстві ми будемо жити.

Мені пощастило,  я маю гарний взірець для наслідування. Мої батьки та рідні працювали та працюють над утвердженням демократичних принципів та розбудовою громадянського суспільства. Їх приклад і підштовхнув мене до  того, щоб самому розпочати політичну кар‘єру.

Брати участь у  суспільно-політичному житті я почав одразу після завершення навчання. Потім, аби  мати можливість допомогти більшій кількості людей у вирішенні їх проблем, я  пішов на вибори. Спочатку балотувався до районної ради, потім до обласної.

Сьогодні в мене є не лише розуміння усіх цих процесів, але й досвід, який я можу і хочу використовувати для подолання викликів, які постають перед нашим поколінням.

Разом з колегами депутатами ми активно працюємо над тим, аби наша область розвивалась та була в перших рядах по рівню економічного розвитку. Велику увагу в своїй роботі я приділяю спілкуванню з громадою, аби розуміти, які проблеми повинні бути вирішені першочергово.

Нині перед нами стоять нові завдання. В Україні активно проходить процес децентралізації. Завдячуючи вольовому рішенню керівництва держави, місцеві громади отримали більше повноважень,  що дає можливість суттєво збільшити бюджети  об’єднаних громад,  як в селі, так і у місті. Сьогодні таким територіальним одиницям не потрібно чекати погодження зверху, аби відремонтувати дороги чи реалізувати соціальні проекти – збудувати садочок, полагодити школу, провести водогін чи зробити освітлення. Децентралізація – це одна із базових реформ, яка суттєво змінить життя громад.

Відповідно до середньострокового плану пріоритетних дій уряду, вже у 2020 році реформа децентралізації завершиться. До цього часу місцеві ради базового рівня мають бути на 100 % об’єднані у спроможні територіальні громади, і відбудеться повний та безповоротний перерозподіл повноважень між органами місцевого самоврядування та державними органами виконавчої влади.

Звичайно, в нас є й ряд проблемних питань. Але ми не повинні перекладати відповідальність на інших та чекати, поки все само собою налагодиться. Потрібно працювати.  Я твердо переконаний, що нам під силу змінити нашу країну на краще.

Оглядаючись на отриманий мною досвід, я можу впевнено сказати, що немає нічого неможливого, якщо є бажання, мета та наполегливість.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.