На Вінниччині зросло фінансування галузі фізкультури та спорту

03 серпня 2018, 11:33
Власник сторінки
0
15

Ефективний розвиток галузі фізичної культури і спорту не можливий без належного фінансування.

На сьогоднішній день у Вінницькій області спостерігаються позитивні тенденції у даному напрямку. У 2017 році фінансування галузі фізкультури і спорту становило 62 мільйони гривень, що на 37 мільйонів більше, ніж у 2013 році.

В поточному році заплановано залучення коштів в розмірі 68 мільйонів гривень.Цьогоріч з місцевих бюджетів на розвиток фізкультури та спорту було витрачено майже на 60 мільйонів гривень більше, ніж минулого року.

Велика увага в області приділяється розвитку матеріальної бази та фінансуванню роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також фінансуваню проведення навчально-тренувальної роботи. За інформацією управління фізичної культури та спорту ОДА, якщо минулого року відповідний показник становив 50-70 тисяч гривень на одну школу, то вже сьогодні окремі райони можуть витратити на це до 1,5 млн. гривень. У середньому, ця цифра складає 200 тисяч гривень, адже кількість вихованців у таких закладах поступово зростає.

Крім того, прийнято рішення про відкриття нового комунального закладу – «Вінницької обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи», створення якої передбачає фінансування тренерів та спортсменів з фізкультурно-спортивних товариств.

Також на Вінниччині триває будівництво та реконструкція комплексних спортивних майданчиків і відповідних споруд. Так, за рахунок бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» профінансовано будівництво 7 об’єктів по Вінницькій області: 6 майданчиків зі штучним покриттям і сучасне футбольне поле у м. Вінниці. Цьогоріч розпочато будівництво футбольних полів поблизу Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім.Лялі Ратушної, а також біля Вінницького обласного комунального гуманітарно-педагогічного коледжу. Загалом, протягом останніх двох років на Вінниччині було побудовано 46 комплексних майданчиків.

Великим досягненням можна назвати початок генеральної реконструкції комунальної організації «Спорткомплекс «Здоров'я», який буде пристосований для тренувань осіб з інвалідністю та паралімпійців. У приміщенні зможуть одночасно займатися до тисячі осіб за 8 видами спорту.

За останні роки на Вінниччині проведена ефективна робота щодо стабілізації та покращення стану фізичної культури і спорту, нагромаджено певний досвід створення і використання спортивних споруд, виховання професійних спортсменів. Важливо, аби дана сфера продовжувала розвиватись і надалі.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.