У Вінниці нагородили юних літераторів

28 листопада 2018, 11:43
Власник сторінки
0
18

У Вінниці відбулось нагородження фіналістів конкурсу імені Олександри Бурбело "Струна на арфі України"

Нещодавно мені випала нагода побувати на нагородженні переможців конкурсу літературної премії від журналу «Вінницький край» імені Олександри Бурбело «Струна на арфі України». Дуже приємно, що цього року до мистецького змагання долучились не лише юні таланти Вінниччини, а й поети та прозаїки з інших областей, адже спочатку планувалось, що це буде премія для молодих літераторів з нашої області. Однак, організатори вирішили не обмежувати участь у конкурсі територіально, тому «Струна на арфі України» переросла у всеукраїнську премію.

Я вже не вперше долучаюсь до цього конкурсу у якості мецената, і вважаю, що це надзвичайно важливо для Вінниччини та України загалом. Саме завдяки таким заходам ми можемо розкривати талановиту молодь. Можемо допомагати, коригувати та головне – підтримувати будь-яким шляхом: морально та матеріально. Я сам, окрім спорту, займався творчістю і мені було дуже приємно отримувати нагороди за свою працю та досягнення. Думаю, відзнака імені Олександри Бурбело – це доказ таланту та сили пера.

Нагороди, дипломи та грошові премії я вручав разом з Вадимом Вітковським та депутатом обласної ради Людмилою Станіславенко, що також вже вдруге стає меценатом конкурсу імені Олександри Бурбело. Разом з гостями свята переможців вітали батьки поетеси Світлана Бевз та Сергій Бурбело, а також її дідусь - Володимир Бевз. Переможців же визначала відома поетеса, мабуть, одна з найкращих в Україні, Валентина Сторожук, вона ж – заступниця головного редактора журналу «Вінницький край».

Цього року особисто для мене прозвучали нові та дуже цікаві імена. Вразив багатством мови та недитячою гостротою стилю десятикласник Олександр Ватага, молодий поет з Тростянецького району, що отримав диплом першого ступеня в номінації «За кращий поетичний твір», грошову премію від нас, меценатів, а також пам’ятний знак – медаль за перше місце у конкурсі. Я впевнений, що це – не остання нагорода за свою творчість, яку отримає цей талановитий хлопець.

А кращий прозовий твір на конкурсі представила Софія Білявська з Київщини. Вона взяла гран-прі своїм оповіданням у дуже складній фантастичній манері.

Нагороди та оплески отримали й шестеро інших учасників конкурсу, що зайняли другі та треті місця. А після урочистої церемонії нагородження переможців премії відбувся концерт, на якому гості мали можливість послухати поезію Олександри Бурбело у виконанні студентів та школярів, а також пісні на її слова.

Дуже приємно було долучитись до конкурсу у якості мецената, підтримати наших молодих талантів. Дякую за можливість!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: меценатство,українська література,премія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.