Медреформа: хотіли як краще, вийшло як завжди.

20 жовтня 2017, 16:18
Власник сторінки
Правник
0
49

Чи вистачить Вам тепер коштів на лікування?

Довготривалі суперечки щодо реформи української медицини завершилися прийняттям у четвер пакету законопроектів зареєстрованих МОЗом і Президентом України - зміна існуючої системи фінансування медицини і забезпечення мешканців сільської місцевості доступом до якісного медичного обслуговування.


Якщо ідея другого законопроекту не потребує роз’яснень, то те, що стосується МОЗівської ініціативи має бути взятим до уваги українцями.


Зокрема, уваги заслуговує той факт, що так-звана модель співоплати - механізм оплати за медичну послугу, при якому частину платить громадянин, а частину держава, було вилучено. Натомість, після розгляду усіх поправок в міністерських законопроектах залишилися лише суто платні або суто безкоштовні медичні послуги (екстренна допомога).


Що стосується тарифів, за якими в майбутньому лікуватимуться українці, їх у повному обсязі ще не оприлюднено. Однак, у лікарнях уже зробили приблизні розрахунки що скільки коштуватиме.


Згідно з даними, які вчора опублікувала Голова профільного комітету ВРУ Ольга Богомолець лікування деяких досить розповсюджених захворювань в 10, а іноді і у 100 разів тепер перевищує прожитковий мінімум українців.


Так до прикладу, діагностика порушень ритму серця обійдеться в 65 тис гривень, лікування каменів жовчного міхура варіюється від 35 до майже 60 тисяч гривень, кіста жіночої протоки 35 тисяч і т. д.


Не секрет, що для більшості громадян України такі суми є не те що дорогими, а взагалі непідйомними.


Ось і маємо, “реформу”, яка зробила медицину більш доступною для людей.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.