Для реформи Супрун немає голосів

18 жовтня 2017, 14:13
Власник сторінки
Юридичний консультант
0
39

Попри численні заяви очільниці МОЗу про всеохопність підтримки запропонованої нею реформи охорони здоров’я, у найбільшій фракції визнають, що завтра для неї не набереться голосів.

Скандальна медична реформа, ініційована Міністерством з питань охорони здоров’я вже тривалий час обговорюється в експертних колах. Так зокрема, про її деструктивний вплив неодноразово наголошували члени профільного комітету Верховної Ради.


Заручившись підтримкою лікарів, вони розробили альтернативний законопроект і зареєстрували його у парламенті. Однак, повномасштабна інформаційна кампанія, розгорнута міністерством, блокувала виходу в медійний простір низки повідомлень, що стосуються іншого підходу до реформування української медицини.


Ба навіть більше, часто-густо замість конструктивної критики пропоненти міністерської ініціативи опускалися до рівня особистих образ і обливання брудом. Найяскравішим прикладом цьому був виступ пані Корчинської на ефірі ЗІКу, присвяченому дебатам щодо медреформи. Саме тоді, від заступниці Голови комітету почали лунати образи на адресу власне самої Ольги Богомолець.


Подібна риторика пронизувала усі зустрічі, де сходились представники двох різних течій. Що є особливо неприємно, персональні образи не зникали з інструментарію прихильників міністерської пропозиції.


Зрозуміло, що в обставинах постійного тиску й нагнітання, представникам комітетського законопроекту було дещо складніше працювати, однак, вони не зупинялися.


І раптом, ми отримуємо звістку - у Раді немає голосів для прийняття медреформи 19 жовтня. Про це заявив член профільного комітету і депутат від БПП Березенко, аргументуючи тим, що депутати бояться йти до ради через протестувальників. Але розуміючи специфіку української політики, можна стверджувати напевне, що міністерству таки не вдалося переконати достатню кількість нардепів для просування своєї ініціативи.


Схоже, карма таки існує.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.