Масові отруєння українців як норма для МОЗу

04 жовтня 2017, 12:48
Власник сторінки
Педіатр, лікарня ISIDA
0
49

Уляна Супрун побудувала власну реальність, де всі здорові, а неякісних продуктів немає

Масові отруєння українців стають нормою життя в країні. Вже ні кого не шокують випадки коли кишкові інфекції кладуть у лікарні як дітей, так і дорослих. Протягом останнього літа ситуація з отруєнням українців стала чине найбільшим інфоприводом для всіх ЗМІ. Практично щодня з телеекранів ми дізнавались про спалахи різних захворювань у всіх регіонах країни.

Але ще нещодавно масові отруєння українців були екстраординарними подіями та змушували чиновників швидко реагувати. Зараз же стає очевидним, що МОЗ мало турбують смертельні випадки. За весь час профільним міністерством не було вчинено жодних дій для непоширення кишкових захворювань.

Зрозуміло, що доходи українців зменшуються, тому вони змушені обирати більш дешевші продукти харчування. Але МОЗ має контролювати якість всіх продуктів, які лежать на прилавках українських магазинів. Але чиновників це мало обходить. Як результат – вперше з часів незалежності України ми зіштовхнулись з промисловим ботулізмом.

Якщо ситуація в Києві ще більш-менш контрольована, то в регіонах України контролю за якістю продуктів практично немає. В нас з нещодавніх часів навіть немає органу, який би займався перевіркою продуктів харчування. Все завдяки псевдореформаторам з МОЗу, стараннями яких було ліквідовано Санстанції через їх, начебто, неефективність. Проблема в тому, що жодної ефективної альтернативи МОЗ не запропонував.

А Уляна Супрун так і продовжує жити у своїй реальності та на своїй сторінці у facebook рекомендує українцям як правильно харчуватись. Цікаво, чи вона взагалі усвідомлює, що її поради є неефктивними до того часу, поки кожен українець ризикує купити неякісну їжу, яка може стати смертельною отрутою для нього.

Замість того, щоб надавати такі рекомендації, краще б пані Супрун доклала зусиль для забезпечення контролю над тим, яку продукти українцям продають.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.