Українки на шкідливих роботах: лікарі проти – МОЗ обома руками «за»!

28 вересня 2017, 11:27
Власник сторінки
Юридичний консультант
0
30

Нам слід очікувати ще більшого погіршення репродуктивного здоров'я у працюючих жінок, стан якого, як свідчить світовий і національний науковий досвід, залежить від впливу шкідливих виробничих факторів

Міністерство охорони здоров’я України вирішило дозволити роботодавцям використовувати жінок на шкідливих та небезпечних роботах. У скасуванні наказу №256 «Про затвердження переліку важких робіт та робіт зі шкідливими чи небезпечними умовами праці, на яких забороняється використовувати прцю жінок» йдеться саме про це.

До сьогоднішнього дня використання праці жінок було заборонено при виробництві антибіотиків, синтезу морфію та виробництві синтетичних гормонів. Воно й не дивно, ця діяльність дуже впливає на здатність виношування жінками дітей. Проте, МОЗ мало турбується про демографічну ситуацію в Україні, яка вже є надкритичною, тому і скасовує подібні обмеження.

Таку поведінку в Міністерстві коментують тим, що подібні обмеження пережиток радянського минулого та обмежує право вибору. Але є підстави вважати, що таке рішення прийнято у змові з великими компаніями для того, щоб на ринку небезпечних професій з’явилось більше працівників. Таке збільшення узабезпечить роботодавців від необхідності збільшувати заробітну платню працівникам.

Фахівці також підкреслюють, що через погіршення якості медичного контролю за станом здоров'я працюючого населення в умовах так званої медичної реформи, особливо на первинному рівні надання медичної допомоги, прогнозується поява важких форм професійних захворювань та ранньої інвалідності, зростання випадків раптової смерті на робочому місці та чимало інших проблем.

Нам слід очікувати ще більшого погіршення репродуктивного здоров'я у працюючих жінок, стан якого, як свідчить світовий і національний науковий досвід, залежить від впливу шкідливих виробничих факторів на організм жінок.

Крім того, наслідком скасування заборони стане зростання рівня материнської та дитячої смертності, які зараз вже перевищують середні показники в Європі більш ніж в 2 разів, зростання онкологічної захворюваності органів репродуктивної системи, а також безпліддя.

Але Уляна Супрун вже не раз продемонструвала, що вона ні в гріш не ставить думку фахівців і повністю ігнорує аргументи професійного медичного співтовариства. Тому нам варто очікувати нові та неочікувати результати псевдореформи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.