Чому МОЗ відмовляється збільшити фінансування медицини.

27 вересня 2017, 18:57
Власник сторінки
Правник
1
46

За відмовою міністерства додати грошей у бюджет медицини стоїть приваиний інтерес.


Вже довгий час провідні науковці дискутують про відсутність в Україна такої соціальної групи людей, яку можна було б назвати елітою. На жаль, у вищих ешелонах влади дійсно поки не вистачає політиків у яких прагнення до суспільного блага переважало прагнення до особистого збагачення. Я звісно не кажу, що їх там немає там взагалі, проте на керівних посадах точно ні.

Одним з міністерств, якому найбільше бракує представників еліти на чолі і в керівному складі є МОЗ. Це було б не так, якби в першу чергу пані Супрун хвилювалася про добробут українців, а не свій власний і своїх однодумців.

В ідеалі, мудрий міністр, міністр-стратег, той, у чиїй системі пріоритетів народ привалює над політичними союзниками розробив таку реформу, де суспільні блага перерозподілялися на користь усіх однаково. Однак, псевдореформу Супрун не цікавлять рівні можливості у доступі до медицини для кожного українця.

Думаю, проблема тут полягає у тому, що ні чиновники, ні їхні діти не лікуються в державних лікарнях. Заради цікавості можна було б провести експеримент - зобов’язати усіх топових чиновників лікувати себе і свої сім’ї виключно в державних лікарнях. Тоді, думаю, нам би запропонували принципово іншу реформу.   


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.