Українці помирають, а вона (Супрун) продовжує з нами воювати

27 вересня 2017, 09:13
Власник сторінки
Хірург
0
71

Міністерство охорони здоров’я має нахабність заявляти, що пацієнти платять гроші за те, що їх кладуть на випране та стерилізоване простирадло

Згідно статистики, серцево-судинні захворювання є найбільш поширеним захворюванням, що забирає життя сотень тисяч українців. Для боротьби з ними влада має докладати чимало зусиль. Але наш МОЗ та Уляна Супрун лише шукають шляхи особистого піару на цій роботі.

Уляна Супрун особисто поширила інформацію, що за лікування інфаркту держава вже заплатила, а в.о. Міністра охорони здоров’я та її команда продовжують воювати.

Перше питання, яке виникає: з ким вони продовжують воювати? Бо невдоволеність зі сторони суспільства та українських медиків дають підстави вважати, що саме з ними і воює команда Супрун.

Далі якщо уважно прочитати інформацію, якою хвалиться Супрун, стає зрозумілою безсердечна маніпуляція фактами. Виявляється, що пані в.о. радіє з того, що держава закупила рекордну кількість стентів для невідкладного лікування пацієнтів. Якщо ще уважніше приглянутись, то нам поставили тільки частину стентів, більша ж частина їх ще навіть не є в Україні.

Ситуація така сама як з міжнародними закупівлями ліків. Гроші ми платимо наперед, а потім чекаємо їх більше року, коли рятувати українців необхідно вже сьогодні.

Найбільшою ж маніпуляцією пані Супрун є те, що держава заплатила за лікування інфаркту міокарда. Бо члени команди керівництва МОЗу далі самі ж пояснюють, що лікування не є безкоштовним. Безкоштовними є тільки стенти.

"Всі стенти, які ми отримали з держзакупівель, ми поставили безкоштовно. Але безкошотвний лише стент", - зауважують чиновники та описують усю процедуру стентування з цінами.

"Для того, аби поставити стент, у хворого треба спершу взяти аналізи. Після цього його треба побрити, намастити дезинфікуючими засобами, які німецькі і дуже дорогі, покласти на операційний стіл, де під нього постелити випране і стерилізоване простирадло. Після цього зробити ехокардіографію, ЕКГ, підколотись спеціального голкою в артерію».

Тобто, Міністерство охорони здоров’я має нахабність заявляти, що пацієнти платять гроші за те, що їх бриють, мастять дезинфікуючими засобами, а потім кладуть на випране та стерилізоване простирадло? Вибачте, але за такі послуги брати гроші з пацієнтів – це найвищий рівень ницості та підлості від МОЗу. Це є ті платні послуги, які псевдореформатори так сильно прагнуть надавати суспільству?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.