Глухів позбавляють сучасного реанімобіля. Куди дивиться Супрун?

27 вересня 2017, 09:06
Власник сторінки
Юридичний консультант
0
34

Глухівські чиновники не дозволяють розмитнити реанімобіль «Мерседес», який у якості благодійної допомоги наданий «Фундацією українців в Нідерландах»

Протягом останніх днів увага громадськості була прикута до ситуації в місті Глухові. Ситуація з охороною здоров’я як і у багатьох українських містах там є критичною. Місцеві лікарі в якості карети швидкої медичної допомоги використовують стареньку «Ниву».

Близько пів року тому представники «Фундації українців в Нідерландах» у якості благодійної допомоги надіслали у місто надсучасний реанімобіль «Мерседес». Проте для українських чиновників такий подарунок виявився зайвим, бо виявилося, що він має стандарт Євро-3, тобто автомобіль старший ніж 12 років. Ба більше, чиновники вимагають у міщан 500 000 грн застави. Інакше машину конфіскують.

Від таких вчинків влади хочеться просто падати у відчай. Бо зазвичай у невеликих містечках українські медики користуються вже давним-давно застарілими УАЗами, яким по 30-40 років. А тут нам дають можливість користуватись майже новим європейським реанімобілем, який міг би рятувати сотні життів глухівчан.

Цей випадок ще раз доводить, що чиновникам з Уряду та МОЗу абсолютно байдуже на українців. Інакше такого не сталось би. Очевидно, що даний реанімобіль в багато разів кращий за ті, якими зазвичай користуються українські медики. Але він просто не відповідав формальним вимогам, які влада сама ж і встановлює.

В зону АТО українські волонтери таким самим чином відправляли сотні автомобілів, які рятували життя солдат коли держава не могла їх забезпечити власною технікою. Так само цей подарований «Мерседес» міг би хоч трішки полегшити роботу українських медиків, але байдужість чиновників стала на заваді.

Дивною є реакція від керівництва МОЗу, яке жодним чином не намагалось вплинути на ситуацію. Нагадаю, що Уляна Супрун активно виступає за впровадження міжнародних медичних протоколів. Але, разом з тим, вона ігнорує можливість використання реанімобіля міжнародного зразка в конкретному українському місті.

Як результат, автомобіль ми змушені повернути назад у Нідерланди. Постраждають від цього звичайні пацієнти та лікарі, але не чиновники, яким абсолютно байдуже на здоров’я українців.

Хіба таким має бути ставлення людини, яка несе відповідальність за життя всіх українців? Очевидно, що ні…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.