Через псевдореформу МОЗу Україна залишиться без лікарів

21 вересня 2017, 08:24
Власник сторінки
Юридичний консультант
0
53

У разі прийняття законопроекту №6327 більшість лікарів емігрує закордон.

За останній рік через безглузду та нищівну політику уряду в медичній сфері близько 7 тисяч фахівців виїхали з країни. І це при тому, що лише первинна медицина потребує 18 тисяч лікарів. Європейські країни користуються ситуацією в Україні, там наших медиків чекають з відкритими обіймами.

Польща, наприклад, уже скасувала додаткову атестацію для українських медпрацівників – лікарів і медсестер. У Європі розуміють, що отримують якісних медпрацівників, не витрачаючи грошей на їхню освіту. Лише наш уряд нічого не розуміє. Ще рік такої безглуздої політики, і нас нема буде кому лікувати.

Ці побоювання можуть підтвердитись, адже українські медики перебувають у надкритичній ситуації. Весь їхній відчай вони пробували виголосити під стінами Верховної Ради коли зібрались на попереджувальний протест.

Якщо разом зібрався багатотисячний мітинг медиків, які спільно вимагали продуманої стратегії реформування медицини від уряду, то ситуація справді критична. Очевидно, що наступні акції будуть ще масовішими. Бо протести є чи не єдиним способом бути почутим владою в Україні.

Ситуація з медичними працівниками є справді надскладною. Заборгованість із виплати зарплати лікарям становить вже понад 800 млн грн, причому до кінця року на заробітні плати потрібно ще 2,8 млрд грн. Уряд пообіцяв найближчим часом виплатити всю заборгованість. Але це більше нагадує гасіння пожежі, бо ніхто не пропонує рішень, які б унеможливили повторення ситуації, яка вже стабільно повторюється з року в рік.

Нищівна політика влади довела лікарів, людей, які рятують життя, до того, що вони залишаються без засобів існування. Мало того, що отримують копійки, так їм ще їх не платять. Найгірше те, що ніхто не хоче системно змінити цю трагічну ситуацію. В іншому випадку МОЗ не намагався б висміяти в очах мільйонів українців справедливий протест лікарів.

Очевидно, коли влада не дбає про своїх лікарів, то вони змушені самостійно шукати способи виживання. Одним із них є еміграція. Але від цього страждає все українське суспільство, бо виїжджають найкваліфікованіші спеціалісти, які могли б рятувати життя українців. Тому зараз коли уряд намагається проштовхнути законопроект №6327, ми всі маємо виступити проти нього. В іншому випадку Україна ризикує залишитись без лікарів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.