Держава має кардинально змінити своє ставлення до української медицини.

15 вересня 2017, 20:19
Власник сторінки
Правник
0
37

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у травні 2017 року, 50% українців вважають, що ситуація в медицині погіршилась.

Під час реформ ситуація в медицині погіршилась: результати опитування

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у травні 2017 року, 50% українців вважають, що ситуація в медицині погіршилась.

 

Протягом останнього часу ми постійно чуємо про реформування системи охорони здоров’я в Україні. Політики часто заявляють що постійні покращення в галузі. Люди практично кожного дня чують подібні заяви.

Проте, мало хто з політиків хочу слухати українців. Бо половина українців відчуває, що ситуація в медицині тільки погіршилась. Ще 30% людей вважають, що ситуація абсолютно не змінилась. Тобто ефекту від реформ немає. Та й навіть стояння на місці – з кожним роком погіршує ситуацію.

Держава має кардинально змінити своє ставлення до української медицини. Бо тільки для 9% опитаних українців якість медицини стала кращою під час проведення реформ.

Дані опитування показують, що дві третини українців з нетерпінням очікують запровадження обов’язкового страхування. Проте, МОЗ не чує запитів людей. У Міністерства є своє бачення реформування галузі воно не співпадає з потребами громадян. Бо замість страхування нам підсовують платну медицину у вигляді співоплати, яку хоч і прибрали з тексту законопроекту, але суть не змінилась. Бо держава гарантує лише невеликий перелік медичних послуг, за які люди не будуть платити. За решту ж – прийдеться витягувати зі своєї кишені, навіть якщо це останні гроші. А хто заплатити не зможе – не зможе і отримати допомогу.

Важливо, що та ж половина українців з нетерпінням чекають запровадження стандартизованих протоколів на базі «доказової медицини». Проте, МОЗ не чує потреб населення. Бо працівники міністерства вважають, що для українських лікарів достатньо буде ознайомитись з відповідними європейськими чи американськими протоколами. Хто перекладатиме їх на українську мову – МОЗ відповіді не надає.

Незважаючи на всі реформи, ситуація в українській медицині лише погіршується. Опитування українців є підтвердженням цього. Крім того, реформи МОЗу рухаються абсолютно не втому напрямку, на який очікують українці.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.