Безкоштовна медицина можлива.

15 вересня 2017, 15:14
Власник сторінки
Хірург
0
38

Нещодавно зареєстрований у Верховній Раді законопроект 7065 дозволить покращити якість медобслуговування без введення додаткової оплати.

Проект Закону про організацію медичного обслуговування населення в Україні, ініціаторами якого є члени профільного комітету ВРУ є певною мірою подібним на законопроект ініційований міністерством у своєму намірі підвищити рівень обслуговування в лікарнях. Проте, комітетський законопорект кардинально по-іншому розглядає джерела фінансування цих змін.

Якщо урядова псевдореформа має на меті заставити громадян сплачувати за всі види медичної допомоги, окрім екстренної, то 7065 пропонує зовсім інший підхід. Згідно з законопроектом:

Фінансування первинної медичної допомоги та первинної стоматологічної допомоги у межах асигнувань передбачених Програмою державних гарантій у сфері охорони здоров'я здійснюється за кошти медичної субвенції органами місцевого самоврядування та/або  регіональними  підрозділами центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері закупівель послуг з медичного обслуговування за дорученням органів місцевого самоврядування.

Іншими словами, це чи не єдиний законопроект, який пропонує заморозити навіки частину державних коштів на медицину і затверджувати програму державних гарантій у сфері охорони здоров'я Верховною Радою України у складі закону про Державний бюджет України на кожен рік.

Що це означає? А те, що в разі, якщо депутати знайдуть у собі політичну волю до позитивних змін у країні та хоробрість встояти перед тиском МОЗу, у нас з вами буде квиток у майбутнє у вигляді мінімум 6% від ВВП щороку на медицину, які ніхто (я хочу це підкреслити) не зможе розпиляти собі по кишенях.  


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.