ЗАЯВА ЩОДО ЗАХИСТУ ПРАВА НА ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ'Я

07 вересня 2017, 19:23
Власник сторінки
Голова Партії захисників Вітчизни
1
127

Заява Партії захисників Вітчизни щодо реальних загроз національній безпеці України, внаслідок порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, конституційного права на життя

Заява Партії захисників Вітчизни щодо реальних загроз національній безпеці України, внаслідок порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод,  конституційного права громадян на життя, охорону здоров'я та медичну допомогу

 

5 вересня 2017 року                                                                             м. Київ

 

Три роки після Революції Гідності життя громадян стало ще гірше, а заклики деяких міністрів-волонтерів «зруйнувати стару хату й будувати нову», створюють загрози здоров’ю й життю Українського Народу.

В Партії захисників Вітчизни проаналізували ситуацію, яка склалася в галузі охорони здоров'я й прийшли до висновку, що такий стан справ загрожує національній безпеці України, порушує Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, конституційного права громадян на життя, охорону здоров'я та медичну допомогу, як такого, що веде до геноциду Українського народу.

Констатуємо, що на сучасному етапі розвитку суспільства погіршення здоров'я Українського Народу стало загальнодержавною проблемою.

Станом здоров՚я населення України турбується вже навіть міжнародна спільнота. Дійшло до того, що кілька років тому ЮНЕСКО оголосило Україну „… Країною вимираючого етносуˮ.

Всесвітня організація охорони здоров'я 1 вересня 2015 року заявила, що в України склалась катастрофічна ситуація в медичній сфері.

Статтею 2 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод передбачено, що право кожного на життя охороняється законом.

Відповідно до статті 3 Основного Закону передбачено, що людина, її життя і здоров'я ... визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність.

Статтею 49 Конституції встановлено, що  кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.

Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.

Загрозами національним інтересам і національній безпеці України відповідно до статті 7 Закону України "Про основи національної безпеки України" відноситься криза системи охорони здоров'я і соціального захисту населення і, як наслідок, небезпечне погіршення стану здоров'я населення; поширення наркоманії, алкоголізму, соціальних хвороб.

Сучасний стан здоров’я викликає велике занепокоєння в Українському суспільстві.

Хочемо зазначити, що до такого стану охорони здоров'я доведено не за останній рік. Проте, надзвичайно кричущою, навіть критичною, виявилась цьогорічна ситуація в даній сфері, чого не було за всю історію незалежності України.

Зазначаємо, що однією з основних причин такого становища є призначення на посаду некомпетентного, непрофесійного в.о. очільника Міністерства охорони здоров'я Супрун Ульяни.

Вітчизняна охорона здоров'я ніколи не була в такому жалюгідному стані, як при сьогоднішньому керівництві. Влада обмежила бюджетне фінансування медицини, але навіть виділені кошти не використовуються для порятунку життя людей. 

Зазначаємо, що все це більше нагадує позбавлення від баласту, яким Уряд вважає соціально-незахищене населення. Схоже на злочин, який скоюється щодо малозабезпечених громадян, зокрема, жителів сільської місцевості.

Як повідомила в.о. Міністра охорони здоров’я першим етапом «реформи» буде запровадження електронної системи (E-Health) охорони здоров’я.

Першим продуктом E-Health стане електронний реєстр лікарів і пацієнтів. У МОЗ вже публікують демо-версію дизайну сайту. Міністерство проголошує, що електронний реєстр лікарів і пацієнтів запрацює за 2 місяці.

Ніхто не звертає уваги на те, що створення таких реєстрів суперечить законодавству України, тому що частина друга статтi 32 Конституції України не допускає збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, i лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

«Кожен лікар отримуватиме фінансування від держави за кожного пацієнта або родину: приблизно від 800 до 1000 гривень за кожного пацієнта в рік. Пацієнт може на  власний розсуд вибирати лікаря, і це не обов’язково має бути за місцем прописки. Коштами, які лікарі отримуватимуть від держави, вони мають право розпоряджатися, як вважають за потрібне: можуть купити собі квартиру, а можуть придбати якісне обладнання чи найняти медичну сестру і оплачувати їй зарплату – зазначила У. Супрун.

У сусідній Білорусії бюджет виділяє на медицину 350 доларів теж у розрахунку на одного громадянина. Натомість американка Уляна Супрун «ощасливлює» українців лікуванням за ‎800-1000 гривень ( в межах 35 доларів).

А нещодавно все суспільство стало свідком скандалу, коли проти в.о. Міністра охорони здоров’я виступив відомий український кардіохірург, директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров і різко розкритикував роботу чиновників Міністерства охорони здоров’я і глави відомства Уляни Супрун, поклавши на них відповідальність за десятки смертей громадян України. «Ви є членами уряду сорокамільйонної європейської країни – України. Безвідповідальність заяв, непродуманість рішень, авантюризм у стратегії розвитку – ось, що ми бачимо в останні місяці роботи МОЗ», – зазначив Тодуров.

Він підкреслив, що програма щодо серцево-судинних захворювань передбачала закупівлю на 364 млн. грн.. витратних матеріалів швидкої дії, які могли врятувати десятки тисяч життів, але закупівля так і не була проведена Міністерством охорони здоров’я. «Ви не провели цю закупівлю. Я абсолютно відповідально заявляю (і можу це повторити в суді), ваша недбалість забрала більше життів українців, ніж війна за останні роки. Ви розумієте свою відповідальність (зокрема і кримінальну) за халатне ставлення до своїх обов’язків? І це тільки за програмою ССЗ. Що казати про інші?

Ви, здається, вирішили лікувати онкологію профілактикою? Ваш заступник, Лінчевський, заблокував роботу Інституту серця. Не підписав жодного офіційного документа за останні 4 місяці. Уже четвертий місяць він відмовляє нам у відкритті філій в Донецькій та Луганській областях, де населення і військові взагалі залишилися без кардіохірургічної допомоги. Це просто знущання над людьми. Ви особисто відмовили нам у програмі «штучне серце» (представленої в ролику привітання Президента, як найкраще досягнення України в 2016 році) навіть після звернення до вас кількох народних депутатів. Ви – урядовці, яких ми найняли на роботу – відгородилися від фахівців новою охороною і просто фізично не пускаєте нас у будівлю МОЗ! Водночас ведете себе, як аніматори в дешевому турецькому готелі!!! І вам смішно? Після стількох смертей з вашої вини? Біжіть, поки я не подав на вас до суду», – резюмував Тодуров.

І всіх – і лікарів, і пацієнтів дуже насторожує факт, що реформа комунальної медицини розпочалася із «Швидкої допомоги», яка тепер буде існувати без лікарів. Зараз згідно положенню про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги існують лікарські та фельдшерські бригади. 

Фахівці впевнені, що запропоновані керівником міністерства новації лише збільшать смертність. Існують діагнози, наприклад, набряк легенів, інсульт, інфаркт, больовий шок, при яких парамедики не мають права проводити заходи термінової реанімації.

Медичні заклади районного та місцевого рівнів знаходяться на межі виживання. Існуючий розподіл медичних субвенцій в районних лікарнях не забезпечує щомісячних видатків, що тягне за собою виникнення постійної заборгованості. При цьому, не було здійснено жодних спроб перегляду розподілу медичної субвенції з Державного бюджету в залежності від потреби лікувального закладу. У зв’язку з постійною незабезпеченістю по заробітній платі в лікарнях змушені переводити працівників на неповний робочий день або ж звільняти їх.

Кричущою є ситуація, яка виникла в Інституті очних хвороб і тканинної терапії В.П. Філатова НАМН України, який є провідною установою України, щорічно оперує понад 15 тисяч хворих і обслуговує більше 160 тисяч хворих, має позитивні результати лікування – 99,1%.

Саме до фахівців Інституту Філатова сьогодні направляють постраждалих в зоні так званої «АТО».

Клініка має єдине в Україні відділення очної онкологічної патології.

Відділення дитячої офтальмології – єдине в Україні займається лікуванням ретинобластоми (злоякісної пухлини ока).

Однак катастрофічне недофінансування призвело до скорочення штату майже в двічі. На 2017 рік установа недоотримала загалом більше 80% від обрахованої потреби, в тому числі за захищеними статтями «заробітна плата» та «витрати на комунальні послуги недоотримано майже 60%.

Таке скорочення штату потягне за собою необхідність скорочення ліжкового фонду, що стане наслідком скорочення пацієнтів. Тобто майже половина ( більше 7000) пацієнтів лишиться без допомоги і це обернеться для них вироком – інвалідністю, втратою зору, сліпотою.

В Україні погіршення зору на шостому місті за поширеністю. В Україні щорічно реєструються в середньому 4,5 тисячі інвалідів по зору. В реаліях же кількість незрячих і слабкозорих значно перевищує даний показник, а прогнози – невтішні. Неважко підрахувати, що лише на незрячих інвалідів, що їх зареєстровано в минулому році, Держава витрачає більше 33 мільйонів грн.

В результаті медичної «реформи» всі, хто мають проблеми із зором будуть змушені звертатися до приватних клінік, орієнтованих  на виконання офтальмологічних операцій, що забезпечують високу рентабельність, однак складні, запущені очні хвороби, як правило, не лікують.

Люди, які втратили зір, за результатами дослідження, порівнюють себе з неживими, при тому, що майже 80% інвалідів в Україні – люди працездатного віку.

В той час, коли лікування таких страшних хвороб як рак, туберкульоз та інших результатів може не дати, то сліпоти можна уникнути в 80% випадків.

Аналогічна ситуація виникла в Інституті Шалімова, який отримав всього 10 % від необхідного фінансування, але проводить  близько 8 тисяч складних операцій за рік. І альтернативи цій клініці в Україні немає.

В Національному інституті фтизіатрії та пульмонології ім. Яновського ситуація катастрофічна через відсутність державного фінансування в той час, коли країною розповсюджується туберкульоз, 

Така ж критична ситуація з фінансуванням в інститутах Амосова, Ромоданова, Стражеска. Усі на межі закриття.

Абсурдною є ідея вирішення питання фінансування галузі за рахунок скорочення працюючих. Це при тому, що забезпеченість кваліфікованими медичними кадрами в районних лікарнях і так складає не більше 70%.

Відсутні кошти на виплату законодавчо встановлених надбавок та доплат відповідно до законів України «Про боротьбу із захворюваннями на туберкульоз», «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Неконтрольоване зростання цін на медикаменти та невідповідність виділення коштів на ці статті призвело до  зменшення об’єму закупівлі лікарських засобів в стаціонарних відділеннях районних лікарень. На деякі препарати ціни зросли у 2–4 рази. Внаслідок цього, медичні заклади в переважній більшості не мають мінімального набору ліків.

Кинуто напризволяще хворих з важкими хронічними хворобами, трансплантованими органами, які постійно потребують життєво-необхідних ліків, якими раніше забезпечувала держава. Потребує термінового прискорення затвердження порядку відшкодування вартості препаратів інсуліну.

На кінець липня поточного року від міжнародних спеціалізованих організацій не надійшло лікарських засобів і медичних виробів за кошти державного бюджету 2016 року на суму 2,1 млрд грн, або 62,4% до перерахованих коштів. За рештою напрямів поставки взагалі не розпочато. Закупівлі за кошти державного бюджету 2017 року ще не починалися, незважаючи на те, що державним бюджетом на цю мету виділено 5,9 млрд. гривень.

За даними аудиту, Міністерство охорони здоров’я не забезпечило належної організації використання закуплених ліків. У закладах охорони здоров'я та на складах державного підприємства "Укрвакцина" перебувають лікарські засоби, у яких закінчився термін придатності, на десятки мільйонів гривень. 

Відсутність вакцин від правця, сказу, кашлюку призводить до зростання смертності як серед дорослих, так і серед діток.

За перше півріччя 2017 року МОЗ нарахували 962 випадків кору в Україні. Це більше ніж в 20 разів вище, ніж в минулому році. Останнім часом загальної статистики кору Міністерство не оприлюднювало, але повідомлення з областей свідчать, що захворюваність продовжує стрімко зростати, двоє дітей вже померли від кору. Померлі діти, як і більшість з тих, хто захворів, не були щеплені від кору.

Через відсутність ботулінічної сиворотки в лікарнях різко зріс рівень смертності людей, які захворіли на цю недугу.

Україна продовжує лідирувати за показниками материнської смертності серед інших країн Європи. За даними міжнародного оцінювання у 2015 році в Україні було 120 випадків материнської смертності, в той час як у сусідній Польщі – 12, Румунії – 56, а у Німеччині – 42.

ЮНІСЕФ зазначає, що Україна продовжує лідирувати за рівнем смертності матерів та немовлят серед інших країн Європи. За даними міжнародного оцінювання у 2015 році, в Україні було зафіксовано 120 випадків материнської смертності, в той час як у сусідній Польщі – 12, Румунії – 56, а у Німеччині – 42.

Відмічаємо, що такого порушення Конституції України, законів,  цинізму й наглості ще ні один Уряд за час незалежності собі не дозволяв.

Нещодавно у парламенті 227 карток змінили ст. 49-ту Конституції України під виглядом так званої медичної реформи, а насправді зробили черговий крок до знищення українського народу. Запам’ятаймо прізвища всіх негідників — вони підлягають Народному трибуналу! Здивувала позиція «Самопомочі», яка підтримала брутальне порушення Конституції і Регламенту: непрофільний комітет Л. Денісової доповідав замість профільного О. Богомолець!

Вважаємо, що надалі  перебування Ульяни Супрун на посаді в.о. Міністра охорони здоров’я України є неможливим і таким, що суперечить інтересам держави і суспільства.

Не громадянка України —в. о. міністра У. Супрун має бути видворена за межі України. Маючи в народі прізвисько «пані смерть», вона є відповідальною за тисячі смертей. 

Саме під час її очільництва ми констатуємо різке збільшення дитячої й материнської смертності.

Партія захисників Вітчизни, з метою усунення загроз національній безпеці, унеможливлення зниження рівня здоров'я, геноциду Українського народу, підриву довіри з боку населення до органів влади, відновлення порушених конституційних прав громадян України, ВИМАГАЄ від Президента та Верховної Ради України:

1. НЕГАЙНО поновити дію статті 49 Конституції України в повному обсязі, відсторонити від займаної посади в.о. Міністра охорони здоров'я Уляну Супрун та її заступників, як непрофесійних, некомпетентних та таких, що не відповідають займаним посадам та провести перевірку діяльності вказаних осіб із подальшим направлення до Генеральної прокуратури;

2. ТЕРМІНОВО переглянути кадрову політику з метою унеможливлення в подальшому призначення таких непрофесійних, некомпетентних "спеціалістів";

3. Припинити експерименти в охороні здоров'я, які перетворилися в експерименти над людьми;

4. Здійснити усіх можливих заходів до забезпечення рівня охорони здоров'я УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ з метою унеможливлення вимирання Українців як нації, створити належні умови для роботи медичних працівників, унеможливити відтік фахівців за межі України

 

Сподіваємось, що й Верховна Рада, й Президент України є дійсно представниками Українського Народу та унеможливлять вимирання Українців.

 

З повагою,

Голова Партії захисників Вітчизни                                                                           Кармазін Ю.А.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юрій Кармазін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.