Парадокс української медреформи від Кабінету міністрів.

01 вересня 2017, 17:33
Власник сторінки
Хірург
0
68

Виявляється, для виведення лікарських послуг на якісно новий рівень необхідно нещадно урізати кількість медичного персоналу.

Ще на початку своєї «роботи» над проектом реформи Міністерство охорони здоров’я прямо не заявляло, що їхні дії неодмінно призведуть до того, що вражаюча кількість лікарів та молодшого медперсоналу втратить робочі місця. Звичайно ж, знайшлися притомні люди, які одразу вказали, що таке помилкове рішення неодмінно доб’є і без того агонізуючий сектор охорони здоров’я. На що з МОЗу відповіли, що так і треба, в Україні за багато нефахових лікарів-корупціонерів.

Який цинізм! Спочатку ці казнокради доводять лікарів до напівжебрацького стану, а потім звинувачують жертв своєї жадоби та політичних амбіцій у некомпетентності та корумпованості. А вони білі і пухнасті, авжеж.

Парадоксальні люди курують сьогодні нашим урядом. Рівень захворюваності населення в Україні колосально високий, тривалість життя – найнижча в Європі, епідеміологічна ситуація – не завжди під контролем через нестачу необхідних вакцин у лікарнях. І на такому тлі наші державні мужі (та панянки) протискують реформу, в наслідок якої лікарів стане ще менше. Про масштаби фатальності наслідків для всього населення такої псевдореформи ми можемо лише здогадуватися. Але ж представникам Міністерства на це начхати, вони запросто можуть дозволити собі лікування в дорогих приватних клініках або за кордоном.

На цьому пані Супрун та її команда не зупинилися, під її жорна потрапила і сфера освіти. Адже на її думку, і вчать у нас неправильно, і ВУЗів забагато, і студентів теж. А сьогодні, в день, коли святкують День знань, прем’єр-міністр Гройсман взагалі заявив, що не всім українцям потрібна вища освіта. Дійсно, краще залишатися невігласом в солодкому незнанні та думати, що добра влада та західні реформатори про нас піклуються.

З посиланням на західний досвід нас намагаються затиснути в рамки міністерської реформи. Але ж у тій самій Європі співвідношення лікарів та пацієнтів набагато вищий. МОЗівські лизоблюди можуть скільки завгодно викручувати факти, от тільки реальність від цього не зміниться. І якщо суспільство не буде чинити опору, ми приречені!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.