Медична реформа: фатальний експеримент над здоров’ям українців

23 серпня 2017, 18:23
Власник сторінки
Правник
0
80

Міністерство охорони здоров’я через свої некомпетентні та необдумані рішення ризикує занедбати галузь взагалі

Медична реформа, яку ініціював МОЗ, від самого початку супроводжується палкими дискусіями, нападками та звинуваченнями в саботажі з боку профільного Міністерства. Особливо яскраво Мінздрав продемонстрував свою сутність під час роботи на законопроектом «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів».
На жаль, висновки ми можемо зробити невтішні. Найперше, що кидається в очі, це факт, що Міністерство зовсім не хоче комунікувати з нами, з представниками медичної сфери. З процесу цілком виключені були і профспілки лікарів та решти медперсоналу, і громадянський сектор, який відповідає за права пацієнтів. Здавалося б, цілком логічно, коли під час реформи консультуються з тими, кого вона зачепить, на чиє життя вплине. Але ж Міністерство цього не робить. Воно просто виставляє нас, людей, які щодня рятують життя іншим за мізерну заробітну платню, жадібними крадіями та хабарниками, які тільки те й роблять, що вимагають гроші з бідних пацієнтів.
Обурливість ситуації не може сягнути вищої межі. Мало того, що бюрократи Міністерства не можуть гарантувати гідне фінансування для забезпечення лікарень необхідними медикаментами та обладнанням. Вони ще й звинувачують нас у своїй неспроможності. Наступний момент, який засвідчує низьку якість МОЗівських пропозицій, полягає в тому, як Міністерство просуває стрімголов свою псевдореформу.
Проте за швидкістю та настирливістю пані Супрун та її команди ховається некомпетентність та кричуща халатність. І свідченням цьому є те, що парламент категорично не сприйняв запропонований МОЗом законопроект, спочатку запропонувавши понад 800 поправок, а потім не підтримавши його в залі голосування. Картина вимальовується жахлива. Своєю халатною реформою Міністерство не те, що не вирішує проблему недофінансування закладів охорони здоров’я, воно може довести цілу галузь до колапсу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.