А що там з флотом Росії?

23 серпня 2017, 12:44
Власник сторінки
2
389
А що там з флотом Росії?

Останніми роками ВМФ Росії проявляє досить високу активність за межами РФ. Чого варта тільки присутність "Адмірала Кузнєцова" поблизу берегів Сирії, та запуск крилатих ракет на Каспійському морі.

Ви думаєте все це доводить потужність російського флоту? Безперечно ні! Росія отримала у спадок від СРСР дійсно великий, достатньо потужний за тогочасними мірками флот наводних та підводних кораблів. Проте, більшість з них прийшла в повну несправність в короткі терміни. А ті кораблі, які ще залишаються на плаву перебувають в плачевному стані. Із 24 великих наводних кораблів, якими керує військово-морський флот Росії тільки три були спущені на воду після закінчення "холодної війни". У більшості кораблів, збудованих за часів Радянського Союзу, термін експлуатації підходить до кінця, навіть зважаючи на певні зусилля по оновленню та ремонту.

Про авіаносець "Адмірал Кузнєцов" теж потрібно згадати, тому, що нікому не відомо, скільки ще він зможе бути на плаву без капітального ремонту. Його ремонт, звісно ж, вже не перший рік анонсують, проте ніяких дій не було проведено. 

Атомний крейсер "Петр Великий" активно використовувався останнє десятиріччя, також відомо що "Адмірал Нахімов" повернеться в службу найближчими роками, проте обидва кораблі експлуатуються більше 30 років.

Якби Москва будувала хоча б кожне третє судно, що обіцяла побудувати, тоді можливо і був би сенс боятись російського флоту. Проте РФ лише говорить, але ніколи не виконує сказане. Попри це амбіції, які Федерація висуває є нереальними. Для того, щоб конкурувати з Японією, Китаєм, чи навіть Південною Кореєю Росії потрібно відновити суднобудівну промисловість. І до того часу як в Росії не буде реконструкції економіки кораблебудівна промисловість не розвиватиметься, а отже вся “потужність” ВМФ РФ - велика мильна бульбашка. 

Також слід відмітити, що сучасна РФ живе за такими ж морськими розрахунками, як і її попередник. ВМС Росії поділені на чотири флоти: Чорноморський, Балтійський, Північний та Тихоокеанський. І вони не в змозі підтримувати один одного. Подорож "Адмірала Кузнєцова" в Середземне море і назад без серйозної поломки вже вважається великим досягненням. Це можна порівняти з Китаєм, в якого три регіональні флоти в межах невеликої відстані між ними.

Якщо узагальнити, то російський флот знаходиться в плачевному стані, і Росія не в змозі його переобладнати. В можливому близькому майбутньому можна побачити тільки кілька атомних підводних кораблів. Всі інші обіцянки занадто далеко від реальності, як і перспективи потужного флоту…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Украина-Россия,Путин,флот
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.