Ми вам ліки, ви нам ...лікарів?

19 серпня 2017, 17:51
Власник сторінки
Правник
0
340

За минулий рік іноземні компанії найняли до себе 4 тисячі медиків з Києва.

Навантаження, яке збільшується щодня, і негідні умови оплати праці у лікарів сприяють стрімкому відтоку кадрів з України.  


Проблема “відтоку мізків” і виїзду закордон на постійне місце проживання талановитої української молоді існувала здавна, але особливо гостро постала цьогоріч.   


Згідно з результатами дослідження, проведеного Міжнародним кадровим  порталом, якщо в 2015 році головним чинниками, що змушували молодих українців покидати Батьківщину були нестабільна політична ситуація та відсутність почуття безпеки, то сьогодні молодь акцентує увагу на матеріальних аспектах, таких як інфляція, зростання цін і низький рівень доходів.


Кількісно Україна найбільше втрачає науковців, серед професій - медиків. “Іде катастрофічний виїзд лікарів з України, в тому числі інтернів. Цього року одна міжнародна компанія забирає з медичного університету всіх інтернів на контракт закордон. Тільки з Києва, за даними профспілок, минулого року виїхало 4 тисячі медиків”, - зауважила Голова комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.


Серед причин, які змушують людей виїжджати - той факт, що МОЗ не шукає шляхів як підняти заробітну плату лікарям.


Дійсно, як можна боротися з корупцією в медицині, поки зарплата лікарів 3-5 тис грн. Чомусь щоб побороти корупцію в судах і прокуратурі зарплати підняли, а на охороні здоров’я Супрун економить.

Прикрість у тому, що спроби зекономити на медичній допомозі можуть мати фатальні наслідки...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.