Міжнародні закупівлі стали черговим інструментом політичної гри МОЗу.

16 серпня 2017, 17:34
Власник сторінки
Юридичний консультант
0
129

Західні реформатори Міністерства охорони здоров’я України погрузли в корупції ще більше ніж представники будь-якого попереднього уряду.

Ну чому завжди в українській політиці має бути стільки цинізму? Чому не можна вірити жодним обіцянкам та задекларованим цілям політичного істеблішменту? Скільки ще має бути фейкових борців з корупцією, перш ніж владу отримають дійсно гідні люди?

МОЗ перетнув межу абсурду і показав всю аморальність свого керівництва у справі міжнародних закупівель лікарських препаратів. У той самий час, як використання системи Prozorro вже довело свою дієвість та зекономило десятки мільйонів бюджетних коштів, Уляна Супрун злочинно обмежує доступ до необхідної документації з приводу діяльності міжнародних організацій – постачальників медикаментів. Після того, як Україна заплатила непомірно високу ціну за зрушення у сторону прозорості та підзвітності державних установ, команда «західної реформаторки» затягує нас у минулі часи, коли дуже просто було непублічно прокручувати свої схеми.

Переклавши свої повноваження з закупівель медикаментів на міжнародні організації, Міністерство потурбувалося й про те, щоб закрити доступ до будь-якої документації, яка б могла б пролити світло на угоди, в яких мова йде про мільйони гривень з Держбюджету. При чому доступу не мають не лише прості громадяни та журналісти, а й наші парламентарі.

Використовуючи такий обширний простір для фінансових спекуляцій, минулого року одна з міжнародних організацій в односторонньому порядку збільшила витрати включивши абсолютно непідтверджені видатки у розмірі 1,4 мільйони гривень. І це лише той випадок, про який дізналася громадськість. Можна лише уявити, про які суми насправді йде мова.

Але ж народ, який вже побачив, як можуть працювати демократичні інститути, буде важко затягти назад. Все складніше і складніше для наших чиновників буде дурити українців. Скоро жодний хабарник не зможе втримати у таємниці свої злочини, які б хитрі способи він чи вона не вигадували.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.