Коли підміна понять є викликом для соціальної відповідальності

07 серпня 2017, 15:45
Власник сторінки
політичний експет
0
40
Коли підміна понять є викликом для соціальної відповідальності

В Україні, в публічному просторі, особливо в політиці полюбляють гратись і маніпулювати поняттями і назвами брендів. Не дивно, що і «Сварог» не став виключенням в цій практиці.

 Саме по відношенню до «Сварог»у в медіа просторі в недалекому минулому була поширена відверта провокація.

Коротко про сутність цієї провокації. В соціальній мережі «Фейсбук» поширювалася відверта маніпулятивна теза про те, що БФ «Сварог» та охоронна фірма «Сварог», яка накопичила негативну славу за часів громадських протестів «Революції Гідності» мають спільну базу та ідеологів.

За моєю інформацією, нічого спільного із медведчуківською охоронною фірмою, яка собі дозволяла провокації проти протестуючих під час Майдану, не має. Натомість, якщо громадськості цікаві реальні факти впливу олігархів на українську політику, подивимось в бік однієї політичної сили, що набирає обертів або\і якій сприяють їх набирати. Йде мова про Аграрну Партію Україну (АПУ), на разі не парламентську партію, але яка вочевидь має апетити нею стати і що цікаво має «зацікавлених» в цьому спонсорів. Зокрема, є персоналії, як колишні народні депутати і мільйонери, брати Сергій та Олександр Буряки, що мають інтерес в аграрному бізнесі (така собі група компаній "Сварог вест груп"), але разом з тим вони тривалий час фінансують аграрну партію. Крім того, дружина Олександра Буряка на ряду з успішним політичним капіталовкладенням чоловіка рахується бенефіціаром і власником фірми "Віта дженеро лімітед", яка володіє ТОВ "Сварог капітал" (Кіпр). Про такі «дрібниці» громадянам мало відомо, можливо це є не цікаво, але демонструє, що фінансовий статок окремих персоналій в українській політиці не є прозорим і для них вочевидь не має сенсу, якими словами прикривати свої фінансові операції.

А тим часом БФ «Сварог» на відміну від місцевої влади, політичної ініціативи пана Медведчука «Украинский выбор» та популяризації образу лідера АПУ пана Скоцика (останній пункт особливо помітно проявився під час страйку аграріїв під стінами парламенту, на початку 2016 р., хоча в неофіційних розмовах страйкарі під Радою розповідали, що таким було «ц.у.» регіонам від Центрального апарату партії) є ефективною командою однодумців, що вже сьогодні, особливо не чекаючи будь то виборів чи тому подібному допомагає громадам фастівського району. 

Хочеться вірити, що в громадських ініціативах типу БФ «Сварог» справді більше соціальної відповідальності за розвиток місцевої громади чим декларативних намірів про розвиток громади, які вже і так активно поширюють старі обличчя політикуму київського регіону.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: благотворительность,Киевская область,Фастов,благотворительный фонд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.