Україна. 26-ий рік поступу і змін

24 серпня 2017, 15:29
Власник сторінки
політичний експет
1
56
Україна. 26-ий рік поступу і змін

Україні бути. Україна дійсно, не зважаючи на численні політичні, військові, економічні, соціальні виклики та неоднорідну оцінку євроінтеграційного руху держави до євроспільноти, продовжує свій поступ

Святкування 26 року дня народження України, як незалежної держави продемонструвало, що Україна має зовнішньополітичну підтримку, боєздатну армію, чіткий зовнішньополітичний орієнтир руху держави і розуміння вищим політичним керівництвом країни необхідно проведення грамотних галузевих та інституційних реформ.

Святкування дня незалежності України, що його ініціювала влада на цей раз відбувся без використання важкої військової техніки. Остання була продемонстрована як виставковий експонат, для очевидності широкої громадськості динамічного розвитку військово-оборонного комплексу України.  В день незалежності, 24 го серпня 2017 року, центральною вулицею української столиці вишикувались та прокрокували всі роди українських військових (національна гвардія, прикордонна служба, сухопутні війська, розвідники, морські сили, інші) учасниками урочистого військового параду безумовно були вже ветерани, учасники АТО та військові країн учасників НАТО. Так, здійснюючи безпосередньо на початку святкового військового параду, традиційний об’їзд військ, український міністр оборони Степан Полторак привітав колег українських армійців, солдатів та офіцерів з Естонії, Литви, Молдови, Грузії, Канади, Великобританії, США, спільної польсько-литовсько-української бригади.

Після того, як міністр оборони привітав безпосередніх учасників військового параду, слово для привітання українців з Днем Незалежності України, Президент України, Петро Олексійович Порошенко. Так, в своєму виступі, український голова держави висловив подяку присутнім представникам українського священства., українським урядовцям та зарубіжним колегам, зокрема голові Пентагону (американського оборонного відомства) – Джонну Метісу, за підтримку в прагненні України здійснення структурних реформи та відновлення територіальної цілісності країни.

Петро Порошенко, в своєму виступі досить чітко наголосив на векторі української зовнішньої політики і дипломатичного курсу. Зокрема, було наголошено, що основним, а не одним з можливих є курс на євро-атлантичну інтеграцію. Крім того, глава держави наголосив, що саме в 2017 році українці отримали своє «заслужене право подорожувати в Європейський Союз», а також, саме в нинішньому році в повній мірі запрацює Угода про Асоціацію між ЄС та Україною. І лише від професіоналізму влади та консолідації суспільства останньої залежить якість євроатлантичного поступу молодої української демократії, молодої української держави. Хочеться вірити, що слова українського президента про те, що Україна виходячи на шлях реформ не має прав з нього зійти та злукавити, поділяють всі без винятку на партійну чи ідеологічну приналежність політики, які вже інтегровані в систему політичної влади та виступають з позиції політичної опозиції.

Україна, якби не надіялись численні внутрішні та зарубіжні скептики, рухається вперед. Серед останніх і безвізовий режим, запуск в дію національної поліції, активізація реформ по лінії системи місцевого самоврядування (децентралізація), нова армія, центри адміністративних послуг, старт реформи державного управління. Логічно, що на цьому не можна зупинятись. В країні, на Майдані, після приходу до влади нової політичної команди народилась критична маса в українському суспільстві, яка не бажає толерувати існування  нечесних судів, корупцією у владних верхах на центральному і регіональному рівні, вседозволеністю назавжди професійною бюрократією (приклад Броварів, де на передодні святкування дня незалежності, на центральній площі, на сцені була вивішена карта України без Криму і частиною Донецької і Луганської області) та неквапливим зростанням доходів громадян. В Україні, на 26 році її незалежності вже не має можливості скривати «бурхливу діяльність» окремих казнокрадів, останні вже стають зірками кримінального переслідування.

Українці хочуть для своєї країни динамічного розвитку та колосальних змін. Українці бажають гордитися своєю державою, але не мають уникати відповідальність за майбутнє  своєї країни  та політиків, яким довіряють представляти свої та національні інтереси.

Українці прагнуть миру, високих стандартів життя, відповідно не чекають «особливих обставин», а самі прагнучих їх досягають нових висот в особистому та професійному.

Варто вірити в Україну та силу консолідованого громадянського суспільства, яке змусить будь-яку владу рахуватись із населенням і не допускати жодних казнокрадів в політичну систему.  

 

Зі святом вас вельмишановне українство.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,День Независимости,ответственность,громада,гражданское общество,громадянське суспільство,Українська Громада,децентралізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.