Як Укарїна втратила державну таємницю

04 серпня 2017, 13:48
Власник сторінки
Хірург
0
72

Ким насправді є громадяни інших країн у нашому уряді: реформатори чи шпигуни?

Маскуючи під благородну ціль запозичення іноземного досвіду, владну вертикаль України наповнили «експертами» з різноманітних держав. На думку наших очільників ми б могли багато навчитися від грузинів, німців, американців, поляків та навіть росіян. Все було б прекрасно, всі були б задоволені, якби не одне «але». Така кількість іноземців в уряді показує, наскільки нашим можновладцям неважлива буква закону. З якою легкістю вони порушують правову норму щодо обов’язковості українського громадянства для вищих ешелонів виконавчої влади.

За вже відпрацьованою схемою зараз відбувається та сама історія з очільницею Міністерства охорони здоров’я Уляною Супрун. Вже пройшли всі допустиму строки, коли вона мала змінити американський паспорт на український, але цього досі не сталося. І як підказує практика, скоріш за все і не станеться. Тобто знову (як це вже було з Яресько, Квіташвілі, Згуладзе, Боровиком та цілим рядом інших високопосадовців) люди, які спочатку були допущені до надважливої, а подекуди засекреченої інформації під приводом їхньої реформаторської діяльності, побувши на посаді рік-два, полишають її, кидають розпочату реформу та повертаються назад. При цьому люблять додати, що через корумпованість українських структур вони взагалі не мали змоги зробити хоч що-небудь. Про те, що роблять такі «репатріанти» з отриманою інформацією, ми можемо тільки здогадуватися.

Градус абсурду вже сягнув свого максимуму. Так звана молода команда МОЗу називає всіх лікарів без розбору хабарниками та корупціонерами. При цьому людина, яка очолює Міністерство та просуває медичну реформу, сама порушує українське законодавство. Дуже просто «чинити правосуддя» над беззахисними громадянами. Але ж почати треба з самої влади. В іншому ж випадку, це неприкритий цинізм та глузування з українського народу. За 25-річну лікарську практику я ще не бачив такого віроломного та підступного знущання над сферою охорони здоров’я. Я не хочу, щоб у моїй країні реформи нав’язувала людина без вищої медичної освіти, яка займає свій пост з порушенням всіх можливих правових норм, не має жодного авторитету серед лікарської спільноти та слугує інтересам третіх держав.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.