Індивідуальність: гарантія інформаційної безпеки

03 липня 2017, 16:24
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
73

Нищівна сила кібератак є покаранням за монополізацію інформаційного простору.


Комп'ютер - це наше віртуальне помешкання, яке має бути захищене і законом, і здоровим людським інстинктом господаря.

Коли всі кімнати спроектовані за одним зразком, всі двері, замки і навіть меблі схожі, зловмисникам легко вдертися до кожного помешкання та знайти гроші і цінні речі у стандартній схованці.

Справжній господар потурбується про індивідуальний план будинку і не стане жити в чужому, типізованому гуртожитку з простими замками на дверях маленьких задушливих кімнат. Cаме таким гуртожитком є операційна система, що належить не нам, а компанії Майкрософт.

В майбутньому кожен комп'ютер буде облаштований на основі індивідуальної архітектури операційної системи та індивідуального програмного дизайну. 

Всі програми компілюватимуться самостійно чи за індивідуальним замовленням зі стандартних блоків вільного програмного забезпечення (free and open-source software), протестованих на безпеку мільярдами людей.

Зміцнення кібер-індивідуальності дозволить людям та організаціям бути повноцінними власниками своїх комп'ютерів і значно ускладнить проникнення туди зловмисників.

Вилучення комп'ютерів силовиками стане таким самим нетерпимим форс-мажором, як конфіскація нерухомості, бо комп'ютер, як я вже казав, є віртуальним помешканням людини, на яке має поширюватися правовий режим особистої недоторканності кожної людини, гарантований міжнародним біллем про права.

"Кожна людина має право володіти майном як одноособово, так і разом з іншими. Ніхто не може бути безпідставно позбавлений свого майна"
- Загальна декларація прав людини

"Кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права"
- Перший протокол до Європейської Конвенції з прав людини
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.