Геній гетьмана Скоропадського

15 травня 2017, 18:44
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
2
180

Гетьман Павло Скоропадський. На мою думку, наймудріший український правитель XX сторіччя.


 
Геній державного управління, блискучий економіст, талановитий дипломат, захисник української культури. Той, кого нація не зрозуміла і не оцінила достойно, за що потім мільйони українців плакали гіркими слізьми. Той, у кого політичні опоненти просили вибачення. Але ...просили вже в еміграції. Усвідомлюючи, щовтратили державу, не підтримуючи його. Сьогодні виповнюється 144 роки від дня народження Гетьмана Скоропадського.

Так, його правління було авторитарним. Але це був український авторитаризм, спрямований на захист державності і гідне життя людей. Рука Скоропадського - це сильна рука, яка наводила порядок в Україні.

Дипломатичний фронт. 30 країн (!) за півроку визнають самостійність Української Держави. 10 з них - відкривають свої представництва на нашій землі.

Боєздатна армія. Основою її стала Сердюцька дивізія. Було створено 8 корпусів: кавалеристи, сірожупаенники та синьожупанники. Сформован Дніпровська дивізія. Почала створюватись Чорноморська флотилія.

Аграрний сектор. Пріоритетне право фермерів володіти землею. Повернення землі тим, кого розкуркулили.

Економіка та фінанси. Державна підтримка вільного підприємництва. Налагоджено грошовий обіг. Створено державний бюджет. Засновано нові акціонерні компанії, нові підприємства, нові біржі.

Створений Державний і Земельний банки. Встановлена справедлива податкова система, розроблений і виконувався державний бюджет. Відновлено залізничний рух. Реорганізовано українських флот. 

Культура. Послідовна українізація. Від державного апарату до освітньої галузі. Закон про обов'язкове вивчення української мови, літератури, історії та географії. Відкриття національних університетів у Києві та Кам'янці-Подільському. Створення Української Академії Наук, першим президентом якої став Вернадський. Створення Національної Бібліотеки, Національного Архіву, Національної галереї мистецтв, Національного історичного музею, Національного театру. Це все за півроку!


Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
Заступник лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,Lozovyi,армія,фракція РПЛ,Павел Скоропадский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.