Тотальне декларування: скільки заробляє Йоганнес Хан?

26 березня 2017, 15:54
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
261
Тотальне декларування: скільки заробляє Йоганнес Хан?

Оскільки єврокомісар Йоганнес Хан публічно засудив е-декларування доходів українських політичних грантоїдів-антикорупціонерів, виник інтерес до його власної декларації про доходи.


Однак, як виявилося, єврокомісари не публікують декларацію про доходи. Замість багатосторінкового жаху українських е-декларацій комісар з питань європейської політики сусідства і перемовин щодо розширення Йоханнес Хан заповнив декларацію інтересів відповідно до кодексу поведінки уповноважених Єврокомісії, що діє з 2011 року.

В цій декларації інтересів ви не знайдете зарплатні, заощаджень, автомобілів, інтелектуальної власності та подарунків. Там просто перераховано його колишні посади в комерційних і політичних структурах, цінні папери та нерухомість.

Зокрема, Йоганнес Хан зазначив, що у 2005-2009 рр. він очолював Австрійську народну партію, був членом "Ради меценатів" Інституту європейських регіонів (членство призупинене), у 2007-2011 рр був президентом "Австрійського Кола Вищої Освіти" і зараз залишається почесним президентом, до керівних органів комерційних товариств не входив. Також зазначив, що у 2003-2007 рр був членом регіонального уряду Відня, у 2007-2010 рр федеральним міністром з науки і досліджень. Іншої діяльності на громадських засадах не веде.

Володіє акціями таких компаній: CA Immobilien Anlagen AG, 2450 акцій на суму 39371,50 євро; Erste Group, 550 акцій на суму 12705 євро; RHI AG, 1300 акцій на суму 23692,50 євро; OMV AG, 450 акцій на суму 11643,75 євро; Verbund AG, 2200 акцій на суму 28875 євро; Valneva SE, 812 акцій на суму 1960,98 євро; Valneva SE, 812 акцій на суму 56,84 євро; Райффайзен Банк Інтернаціональ, 1786 акцій на суму 20940,85 євро; Strabag SE,  1552 акцій на суму 40460,64 євро. Також він володіє двома пакетами акцій фонду мистецтв компанії управління активами C-Quadrat у кількості 34675 та 10192 штук загальною вартістю 62446,21 та 18354,77 євро і частками у компаніях 
"Rio Adour" Schifffahrtsgesellschaft mbH & CoKG "Miro Star" та Schifffahrtsgesellschaft mbH & CoKG. Про свою нерухомість єврокомісар Хан зазначив лише, що він володіє частками в IWIEG Hornbostelgasse і акціями MEG Antonigasse, іншої нерухомості він не має та ніяких відомостей про занятість дружини не надав.

Як бачимо, єврокомісари декларують тільки економічні інтереси, але не доходи. Ніхто не лізе в їх особисте життя і не вимагає вивернути кишені.

Не дивно, що Йоганнес Хан вимагає поблажок по відношенню до українських грантоїдів, які розбазарюють бюджетні кошти уряду США за програмою USAID на такі дурниці, як тотальне декларування доходів. Побув би єврокомісар Хан у шкірі дрібного українського функціонера, якого грантоїди вважають злодієм, поки не виверне кишені, і він би підтримав декларування доходів самих грантоїдів.

Маю до єврокомісара Хана дві дружні поради.

По-перше, як єврокомісар він мав би порівняти українське та європейське декларування і вимагати від влади та грантоїдів обмежити втручання у особисте життя всіх українських публічних осіб, а не тільки грантоїдів, і радикально зменшити обсяг інформації, що підлягає обов'язковому декларуванню. Достатньо було б декларувати інтереси в обсязі, подібному до його власної декларації.

По-друге, доводжу до відома єврокомісара Хана як акціонера Райффайзен Банку Інтернаціональ, що його дочка Райффайзен Банк Аваль в Україні дере 30 євро за платіжне доручення у валюті навіть на суму 63 євро, причому для проведення платежу доводиться витратити тиждень, щоб продертися крізь бюрократичні хащі (доведіть, що ви не терорист і не корупціонер, вимагаємо інвойс; це неправильний інвойс, складіть його по-іншому; вкажіть інше призначення платежу і т.п.).

Ці дві політики деструктивного бюрократизму та фінансової несвободи заслуговують на рішуче засудження з боку принципового ліберального єврокомісара. Якщо він дійсно є таким, а не тупим лобістом інтересів банди "демократичних" прохвостів, які у паніці через зменшення політичної влади інтернаціональних фінансових корпорацій за останні 10 років не тільки вщент розвалили інститути українського суспільства, підірвали національну безпеку і територіальну цілісність України (хто турбуватиметься про цілісність тарана, яким б'ють у браму кремля?), та й у себе вдома, в США, спричинила катастрофічний обвал рівня економічної свободи.

Подумайте про це, Йоганнес Хан.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: корупція,грантоїди,бюрократія,Єврокомісія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.