Борис Тодуров та його "кінці" в Міноборони Росії

20 березня 2017, 13:48
Власник сторінки
директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД
0
70
Борис Тодуров та його  кінці  в Міноборони Росії

Борис Тодуров, головний лікар Інституту серця, який роздмухав скандал довкола Міністерства охорони здоров'я і очільниці МОЗ Уляни Супрун, пов'язаний не лише з одіозними діячами режиму Януковича.

Борис Тодуров, головний лікар Інституту серця, який роздмухав скандал довкола Міністерства охорони здоров'я і очільниці МОЗ Уляни Супрун, виявляється, пов'язаний не лише з одіозними діячами режиму Януковича, але й з людьми, дотичними до Міноборони Росії.

Одним з таких, зокрема, є Лео Бокерія – кардіохірург з Москви, директор НЦССХ імені Бакулєва, який завітав в Україну весною 2013 року. І поїхав він не в Академію Наук, а напряму в інститут до Тодурова, чим дуже обурив медичну наукову спільноту України. Трохи пізніше після цього візиту – 18.03.2013 року – з'явився наказ МОЗ про організацію і роботу системи з рентгеноендоваскулярної діагностики та лікування у закладах охорони здоров'я України.

Назва такої системи зустрічається ще лише в одній країні – Російській Федерації. Пропозиції ж прозахідних асоціацій кардіологів щодо впровадження системи на зразок тих, що існують в країнах Заходу, були проігноровані.

За інформацією екс-колег кардіолога, цей наказ лобіював саме Тодуров – його прізвище звучить першим серед виконавців (на той момент він ще був головним позаштатним спеціалістом МОЗ, на чолі якого стояла людина Ріната Ахметова – Раїса Богатирьова. До речі, мати Ахметова Тодуров також свого часу оперував).

Цікаво те, що цю, російську, систему на рівні МОЗ спробували впроваджувати на початку 2013 року, коли режим Януковича на публіку активно проштовхував тему євроінтеграції України. І паралельно з цим не європейські, а російські технології, технології "Митного союзу" просувало Міністерство охорони здоровя...

Якщо повернутися до фігури Лео Бокерії, то з'ясовується ще одна цікава обставина: Бокерія є членомГромадської ради при Міністерстві оборони Російської Федерації, разом з такими прихильниками анексії Криму і війни на Донбасі як актори Сергій Безруков, Олег Газманов і Василь Лановий!



Помітьте, за рік до анексії Криму і півроку до початку Революції Гідності українську систему охорони здоров'я за поданням Тодурова намагаються уніфікувати з російською. Перед цим Тодуров (навіть не Богатирьова!) зустрічається з цивільним радником міноборони РФ... Через півроку – відмова режиму Януковича від євроінтеграції, розворот держави в бік Росії, Революція і війна... Ще одна цікава обставина. В березні 2014 року Тодуров їздив в Крим на операцію до матері Аксьонова, про ще є інформація у відкритому доступі.

Можна зробити висновок, що звинувачення на адресу Супрун, які звучать з вуст Тодурова в унісон з поплічниками Богатирьової-Ахметова – депутатами від Опоблоку та кумом Путіна Медведчуком – мають політичний підтекст і, схоже, підживлюються пропутінськими колегами кардіохірурга з Москви.

ОПАД 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Борис Тодуров
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.