Законопроект №6175

15 березня 2017, 09:42
Власник сторінки
військовий експерт
0
171

Найближчим часом у Верховній Раді розглядатимуть законопроект №6175 президента П.Порошенка "Про громадянство України", який забороняє подвійне громадянство українцям.

Найближчим часом у Верховній Раді розглядатимуть законопроект №6175 президента П.Порошенка "Про громадянство України", який забороняє подвійне громадянство українцям. Законопроект визначено Президентом як невідкладний. Тобто Верховна Рада повинна розглянути його якомога швидше.

 Ключові моменти законопроекту про заборону подвійного громадянства:

- відповідно до проекту закону, громадянин України, який добровільно набув паспорт іншої держави, автоматично надав згоду на припинення громадянства України;

- законопроектом встановлюється строк, протягом якого новий власник паспорта України зобов’язаний повернути паспорт іноземної держави, – один місяць;

- новий громадянин України зобов'язаний письмово повідомити у                         10-денний строк уповноважений орган України про повернення паспорта іноземної держави;

Також встановлюються нові додаткові підстави для втрати громадянства України:

- використання громадянином України виборчого або іншого права, яке йому надає іноземна держава або виконання обов’язків, які на нього покладає іноземне громадянство;

- використання громадянином України паспорта іноземної держави під час виїзду з України або в’їзду в Україну, або на території України, що зафіксовано прикордонниками.

- також громадянства України позбавлятимуть, якщо українець протягом 2 років з моменту набуття громадянства не подав у паспортний стіл України виданого іноземною державою документа про припинення іноземного громадянства.

Громадяни України, які на день набрання чинності законом, матимуть паспорти іноземних держав, будуть зобов'язані протягом 6-місячного строку припинити іноземне громадянство та подати свої паспорти іноземних держав до уповноважених органів України.

У разі невиконання таких зобов’язань громадянами України, які набули громадянство, рішення про оформлення набуття ними громадянства України підлягатиме скасуванню. 

Проте, як заявив представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов, цей законопроект стосується тільки добровільного набуття громадянства інших країн.

Тому документ не стосуватиметься українських громадян в Криму, тому що там "про добровільність мови не йшло".

Нагадаю, що відповідно 4 статті Конституції України: В Україні існує єдине громадянство. Підстави набуття і припинення громадянства України визначаються законом.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.